Deel jouw initiatief

Ambassadeurs

Ambassadeurs 2018-04-18T11:33:23+00:00

We hebben een enthousiast team van ambassadeurs. Zij zetten zich vol overgave in om met hun expertise en bekendheid Achterhoek in Beweging en Scholder an Scholder zoveel mogelijk te laten leven en onder de aandacht te brengen.

Ilse Saris
Ilse SarisWethouder Winterswijk
“Samen staan we sterker!”
Scholder an Scholder is echt een uniek project in Nederland. Omdat ik graag de verbindende factor wil zijn die de ideeën en ambities van Scholder an Scholder uitdraagt, ga ik met veel enthousiasme als ambassadeur aan de slag in de Achterhoek.

In mijn rol als wethouder ga ik verenigingen en lokale partners bij elkaar brengen om op die manier mijn steentje bij te dragen aan het project. Vitale verenigingen zijn van groot belang voor een leefbare gemeenschap. Door samen te werken kunnen we over en weer gebruik maken van elkaars kennis en netwerken.”

Otwin van Dijk
Otwin van DijkBurgemeester Oude-IJsselstreek
“Niet mopperen, maar aanpakken: Scholder an Scholder!”

“Als ambassadeur wil ik mensen bij elkaar brengen en onverwachte combinaties tot stand brengen. Sportverenigingen kunnen veel betekenen voor de zorg, een onderwerp dat mij aan het hart ligt. Het is goed voor je gezondheid. Dagbesteding voor mensen met een beperking kan heel goed bij sportverenigingen. Voor sportverenigingen die te maken krijgen met dalende ledenaantallen vanwege de krimp kunnen deze nieuwe combinaties veel nieuwe mogelijkheden betekenen.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Mijn motto is ‘eruit halen wat erin zit’. Dat gaat bij sommige mensen vanzelf. Anderen hebben daar een zetje bij nodig. Ik vind het mooi om daarbij te helpen. Als Burgemeester van de Gemeente Oude-IJsselstreek, maar ook in m’n dagelijkse leven.”

Jan Minkhorst
Jan Minkhorstprogrammamanager NOC*NSF
“Voetbal als bindmiddel van de maatschappij”

“Op dit moment ben ik werkzaam bij NOC*NSF als adviseur sportparticipatie en programmamanager van de Academie voor Sportkader. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van DZC’68.

Vanuit mijn werk bij NOC*NSF zal ik clubs proberen te overtuigen dat het goed is om naast voetbal als doel ook voetbal als middel in te zetten. Kortom, door je als club wat meer “open te stellen” voor je directe omgeving zul je meer mensen aan je kunnen binden, wordt de betrokkenheid groter en daardoor ook je bestaansrecht.”

Gijs Jolink
Gijs JolinkFeestfabriek Alles komt Goed b.v.
“D’ran of geen vretten!”
“Als ambassadeur van Scholder an Scholder en Achterhoeker wil ik laten zien dat de Achterhoek een regio is die zelfstandig de broek op kan houden. Met een actief verenigingsleven, mooie natuur, een goed arbeidsethos, werkgelegenheid, een mooie cultuur en mensen die elkaar helpen.

Hoe ik dit wil bereiken? Door een universiteit in de Achterhoek en een musuem in Hummelo te beginnen, proberen slimme en ambitieuze jongelui na het studeren weer terug te laten komen in de Achterhoek, kinderen gezonder te laten leven door meer te bewegen en vroeg te leren over gezond voedsel, een uurtje Achterhoeks per maand op alle basisscholen.”

Jan Markink
Jan MarkinkGedeputeerde Gelderland
“Met sport halen we het beste uit de Achterhoek!”

“Mijn naam is Jan Markink en ik ben gedeputeerde van de mooie provincie Gelderland. Ik zit inmiddels al bijna 25 jaar in de politiek. Als gedeputeerde van onder andere Gelderland Sport! zie ik van dichtbij wat sport kan betekenen voor mensen. Zeker in gebieden waar mensen wegtrekken, waar minder jongeren blijven wonen, kan sport een sociale functie vervullen. Voetbal, vitaliteit en verbinden passen helemaal bij de doelen die de provincie heeft en daarom zet ik me hier graag voor in.

Vanuit de provincie willen we meer mensen aan het bewegen en sporten hebben. Alle leeftijden en alle doelgroepen, met en zonder een beperking. Ik wil bereiken met mijn ambassadeurschap dat ik sporten, bewegen en de effecten daarvan op verschillende plekken op de agenda kan zetten en verbindingen kan leggen tussen verschillende regio’s, sporten en doelgroepen.”

Guus Hiddink
Guus HiddinkOud-bondscoach KNVB, Oud-speler De Graafschap
“Succes bereik je alleen met een gestructureerde aanpak!”

“Als geboren en getogen Achterhoeker vind ik het belangrijk om mee te denken over de toekomst van de sport in de Achterhoek in het algemeen, en het voetbal in het bijzonder. Het is van belang om nú goed na te denken over de toekomst, vanwege de opkomst van een nieuwe generatie en de krimp in de Achterhoek.”

Pascal Kamperman
Pascal KampermanProjectleider