Direct door naar content

Obstacle running voor kinderen met specifieke behoeften en/of beperking

De Buddy Obstacle Run in Zutphen en Hummelo is afgelopen jaar niet doorgegaan vanwege de Corona crisis. Maar de organisatie Battle4Kids is WEL doorgegaan. Battle4kids is op zoek gegaan naar mogelijkheden om trainingen voor kinderen met specifieke behoeften en/of beperkingen door te laten gaan. Zo werd de samenwerking met jeugdzorginstelling Den Besselder in Halle geboren. De organisaties sloegen de handen ineen en startten op het terrein in Halle een nieuw initiatief. Daar is een vaste trainingslocatie obstacle running ingericht voor deze doelgroep en is ook toegankelijk voor kinderen die niet bij Den Besselder verblijven.

Doel van de training
Het belangrijkste is dat er samen plezier wordt gemaakt door te bewegen! Maar ook oefenen op techniek samen met een buddy, werken aan zelfvertrouwen en zelfstandigheid en eventueel doorstromen naar een reguliere sport of survivalvereniging kunnen doelen zijn! Per kind kan verschillend zijn per kind.

Voor wie is de trainingslocatie bedoeld?
Voor kinderen t/m 16 jaar met een specifieke behoefte en/of beperking. Bijvoorbeeld kinderen met autisme, gedragsproblemen, verstandelijke en/of fysieke beperking.

In groepsverband via jouw instelling of een individuele training volgen is allemaal mogelijk. Wij leveren maatwerk en bepalen samen met jou het doel van de training per kind. Op de locatie staan diverse hindernissen die volledig zijn aangepast voor kinderen. Dus iedereen is welkom. Ze kunnen een trainingsprogramma volgen en ook met een rolstoel kunnen de Johan Cruyff foundation G-brug, de quarterpipe, de waterbalance en de wip wap worden overwonnen!

Ook benieuwd hoe een training er precies uitziet? Bekijk dan het filmpje hieronder!

Heb je interesse of wil je meer weten?
Stuur dan een e-mail naar erik@battle4kids.nl o.v.v. Obstacle trainingen voor kinderen met een specifieke behoefte en/of handicap. Erik neemt binnen 5 werkdagen contact met je op.

Deel dit initiatief
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman