Direct door naar content

Walking Football Bronckhorst

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

In andere gemeenten is het al een groot succes: met zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. Voetbalverenigingen V. en A.V. PAX en SV Keijenburgse Boys stellen hun velden roulerend beschikbaar voor het project Old Stars Bronckhorst. De combinatiefunctionarissen van de Gemeente Bronckhorst ondersteunen in de opstartfase van het project.

Verbinding staat centraal
Een training start met een warming up, waaronder diverse lenig- en behendigheids oefeningen. Gevolgd door Walking Football. U hoeft dus geen voetballer te zijn om mee te doen! En ook dames zijn van harte welkom! Tijdens de trainingen is niets verplicht, alles naar eigen kunnen, het plezier staat voorop.

De trainingen
De eerste training was vrijdag 4 mei op het voetbalveld van Keijenburgse Boys in Keijenborg en er volgen er nog twee: op 18 mei om 10.00 uur op de velden van Pax in Hengelo (Gld) en 25 mei om 10.00 uur bij Keijenburgse Boys. Er wordt gestart met een kop koffie en uitleg. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van Jeroen Burghout het veld op. Hij is onder andere trainer van de Goldstars Heracles. Iedereen is welkom om mee te doen. Aanmelden is niet verplicht, maar zou voor de organisatie wel prettig zijn. Dit kan door een mailtje naar k.tenheggeler@bronckhorst.nl.

Na afloop van de opstartfase gaan we samen kijken hoe we verder gaan. De missie is over enige tijd bij alle voetbalclubs in Bronckhorst een Walking Football team te hebben. Naast wekelijkse trainingen is het sociale aspect belangrijk. Het vooraf samen komen onder het genot van een kop koffie en sociale activiteiten zijn belangrijke aspecten van Walking Football.

Initiatiefnemers

V. en AV. Pax
Keijenburgse Boys
Ouderenfonds
Gemeente Bronckhorst

Deel dit initiatief
Gemeente Bronkhorst
Deel je eigen initiatief
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman