Direct door naar content

Buiten Actief Winterswijk

Als je ouder wordt, blijft bewegen belangrijk. Je blijft door bewegen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Daarnaast is bewegen vooral leuk en gezellig. Zeker als het in groepsverband gebeurt is het een goede manier om in contact met anderen te komen. Hierdoor wordt ook eenzaamheid tegen gegaan. Allemaal redenen om bewegen in te zetten voor gezondheidsbevordering en tegen eenzaamheid.

Nieuwe sportgroep voor 60-plussers

Daarom is er in Winterswijk een nieuwe sportgroep gestart met de naam ‘Buiten Actief’. Deze sportgroep is bedoeld voor 60-plussers die graag willen bewegen. De lessen worden buiten gegeven op de velden van FC Winterswijk. Tijdens een les worden verschillende oefeningen gedaan, waarbij ook materialen gebruikt worden als hoepels, ballen, gewichten, etc. Er wordt een uur gesport, waarbij een ieder op zijn eigen niveau mee kan doen. Na de les wordt er koffie/ thee gedronken in het horecagedeelte van Zwembad Jaspers.

Meer informatie & deelnemen

In eerste instantie zal er op één ochtend gesport worden, dit kan na verloop van tijd uitgebreid worden naar meerdere ochtenden. De lessen worden gegeven op maandag van 09.00 uur tot 10.00 uur. Deelnemers kunnen iedere week instromen. De eerste les is gratis, daarna kan een 12-lessen kaart gekocht worden voor € 20,- (een enkele les kost € 2,-). 

Wil je meedoen aan ‘Buiten Actief’? Kom dan gerust op maandagochtend naar FC Winterswijk, Jaspersweg 5.

Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar petra@zwembad-jaspers.nl.

Initiatiefnemers

Petra Meerman, werkzaam bij Zwembad Jaspers en Buurtsportcoach voor 55+ in Winterswijk

Deel dit initiatief
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman