De organisatie van de Avondvierdaagse in verschillende gemeenten in de Achterhoek is alweer in volle gang. Een gezellige en sportieve activiteit voor jong en oud! Ieder jaar doen weer veel scholen met hun leerlingen mee aan dit evenement. Net als in 2017 organiseren we de campagne ‘Ik loop op water’. Met deze campagne worden de kinderen die meelopen met de vierdaagse gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen.

De wandelavondvierdaagse is een mooi initiatief om kinderen op een leuke manier flink te laten bewegen. Helaas wordt het evenement steeds vaker gekscherend Snoepvierdaagse genoemd. Uit onderzoek blijkt dat 69% van de ouders van kinderen die meedoen een gezondere avondvierdaagse wil. Met het stimuleren van het drinken van water in plaats van zoete drankjes, kunnen we hier samen al een grote bijdrage aan leveren.

Wandelgroepen die de Avondvierdaagse ‘Op water lopen’ ontvangen een bijpassende ‘gadget’. Wandelgroepen die vervolgens een foto of vlog maken van de actie en deze insturen, maken daarnaast kans op 250 euro, welke ingezet kan worden voor het organiseren van een sportieve activiteit/uitje of voor de aanschaf van beweegmaterialen voor de school of (sport)vereniging. Er zal 1 winnaar gekozen worden uit de inzendingen.

Hoe kunnen groepen meedoen?

  • Groepen kunnen zich opgeven via info@achterhoekinbeweging.nl;
  • De deelnemende kinderen van deze groepen krijgen een leuke gadget; geef bij de opgave het aantal deelnemers door.
  • Om kans te maken op € 250,- maken de groepen tijdens de Avondvierdaagse een foto/selfie/vlog met hun groep waarop deelname aan de actie blijkt. Stuur deze naar info@achterhoekinbeweging.nl of deel het via onze Facebookpagina.

Initiatiefnemers

GGD Noord- en Oost-Gelderland
Achterhoek in Beweging