Direct door naar content

Nieuws

Toppers bij jou op school

Vanuit de uitvoeringsagenda Talentontwikkeling kunnen we vanuit het thema ‘topsport die inspireert’ 21 bezoeken organiseren bij Achterhoekse basisscholen. Want voor veel kinderen zijn bekende talentvolle topsporters een voorbeeld. Deze topsporters kunnen kinderen – als geen ander – enthousiasmeren over al het moois dat sport te bieden heeft!

Het project “Toppers Bij Jou Op School” van Topsport Gelderland levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen. Enthousiaste talentvolle topsporters delen tijdens een speciaal bezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen van de basisscholen en geven ook een sport clinic. Het primaire doel is leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen. Achterhoek in Beweging stelt 21 bezoeken beschikbaar voor de bovenbouwklassen van basisscholen in de Achterhoek. Per bezoek worden twee klassen bezocht.

Wat komt de Topper doen?
De basis van het bezoek ligt op school, in het klaslokaal. Hier vertelt de topper over zijn/haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/haar carrière. Middels een korte presentatie en het meenemen van sportmaterialen en prijzen zien kinderen wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken.

Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf vragen te stellen aan de toppers: hoe is het om in het atletendorp te zijn? Hoe bereid je je voor op een finale? Maar ook vragen over hoe het leven van de topper eruit ziet: kan je ook nog met vrienden afspreken? Hoeveel moet je trainen? En wat is er niet leuk aan het leven als topper? Natuurlijk zet de topper ook handtekeningen en kan de groep met de sporter op de foto!

Na het gedeelte in de klas geeft de topper, indien gewenst, een clinic. Dit is de kans om iets te leren over de sport. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de gymzaal, op het schoolplein of bij een sportvereniging in de buurt. De invulling van een eventuele clinic wordt altijd in overleg met de school en sporter bepaald.

Aanmelden
Stuur een mail naar geeke.barmentloo@achterhoekinbeweging.nl met naam basisschool, vestigingsplaats, gemeente en welke twee groepen bezocht mogen worden. Aanmelden kan t/m woensdag 28 oktober. Let op: VOL = VOL. Op 29 oktober worden de scholen geïnformeerd over welke scholen worden bezocht. Daarbij houden we rekening met een spreiding door de regio.

Meer informatie?
Wil je meer informatie hebben, bekijk dan www.topsportgelderland.nl/toppers-bij-jou-op-school

Organisatie
Achterhoek Younited en Topsport Gelderland i.s.m. Achterhoek in beweging.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers