Achterhoek in Beweging organiseert in samenwerking met De Graafschap Verbindt de Achterhoekse FIFA Cup. In de aankomende weken wordt er binnen elke Achterhoekse gemeente een online toernooi georganiseerd waarbij jongeren in de leeftijdscategorie 12 – 24 jaar kunnen deelnemen.

Achterhoekse jongeren in beweging
E-sport is in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld in Nederland en daarin zien we veel maatschappelijke kansen. Zoals kansen om in contact te komen met deze doelgroep en aan te sluiten bij de belevingswereld. We zien dat jongeren elkaar steeds vaker opzoeken bij het spelen van online games. Daarbij zien we dat bewegen ook steeds vaker een onderdeel is van een game en geloven wij ook dat door het zien sporten in een game, echt zelf fysiek sporten wordt gestimuleerd.

Via deze Achterhoekse FIFA Cup hebben gemeenten en/of welzijnsorganisaties de mogelijkheid om jongeren te informeren over de activiteitenkalender en een aansluiting te vinden bij de lokale sportactiviteiten.

Finale op De Vijverberg in Doetinchem
De vier beste deelnemers vanuit de lokale toernooien worden uitgenodigd voor het eindtoernooi 19 september einde van de middag op De Vijverberg in Doetinchem. Tijdens dit eindtoernooi zijn er ook fysieke activiteiten waarin we de twee werelden gamen en bewegen bij elkaar willen brengen. Daarbij wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. In overleg met de gemeenten en welzijnsorganisaties wordt gekeken welke vervolgacties we geven aan alle deelnemers.

Meer informatie over dit toernooi en de aanmeldprocedure wordt via de desbetreffende gemeente en/of welzijnsorganisatie gecommuniceerd. De uitvoering ligt in handen van Home of eSports.