Het project “Toppers Bij Jou Op School” van Topsport Gelderland levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen. Enthousiaste talentvolle topsporters delen tijdens een speciaal bezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen van de basisscholen en geven ook een sport clinic.

26 Achterhoekse basisscholen
Dit schooljaar krijgen 26 Achterhoekse basisscholen een bezoek van een toppers vanuit het project Toppers Bij Jou Op School! Per bezoek worden 2 klassen bezocht. Begin oktober hebben we een oproep geplaatst en de Achterhoekse gemeenten hebben dit gedeeld met de basisscholen. In eerste instantie hadden we 21 bezoeken beschikbaar, maar om niemand teleur te stellen hebben we een aantal bezoeken toegevoegd en krijgen alle 26 aangemelde scholen een bezoek!

Door de coronamaatregelen worden op dit moment geen bezoeken ingepland, maar wordt samen met de basisschool gekeken naar een geschikt moment later dit schooljaar.

Het bezoek
Het doel van deze bezoeken is om leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen. Tijdens de bezoeken zal de topper eerst vertellen over zijn/haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/haar carrière. Middels een korte presentatie en het meenemen van sportmaterialen en prijzen zien kinderen wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken. Daarna gaat het bezoek verder in de gymzaal, op het schoolplein of sportvereniging in de buurt. Dit is de kans om iets te leren over de sport. De bezoeken worden mogelijk gemaakt door Achterhoek in Beweging en platform talentontwikkeling Achterhoek Younited.

Afbeelding: Fotograaf Bart van Gastel