Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Dione Housheer – Speelster Nederlands Dames handbalteam

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.”

De Ulftse Dione Housheer is niet te stoppen! Deze handbalster speelt momenteel bij het Deense Odense Håndbold én mag rechteropbouw spelen in het Nederlands team, waarmee ze in 2019 wereldkampioen werd. Dione begon haar handbalcarrière bij het Ulftse UGHV. Sindsdien heeft Dione ook gescoord voor VOC Amsterdam; 2 keer landskampioen, het winnen van de beker, het winnen de supercup, uitgeroepen worden tot talent van het jaar én speelster van het jaar. Daarna verhuisde Housheer naar Denemarken om voor Nykøbing Falster HK te spelen, meteen in haar eerste jaar won ze daar de Deense beker. Kortom, overal waar Dione Housheer is, is winst!

 

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Momenteel zit ik midden in de bloei van mijn carrière. Inmiddels handbal ik alweer 2 seizoenen in Denemarken voor de club Nykøbing Falster Håndbold. Het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe was december 2019 toen we Wereldkampioen werden op het WK in Japan.”

 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Thuiskomen! In de Achterhoek ben ik geboren en opgegroeid. Ik ken de weg, het voelt vertrouwd en het is er altijd lekker rustig. Ik kijk er altijd onwijs naar uit om weer thuis te komen in de Achterhoek.”

 

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd?

“Talentontwikkeling, evenementen en een gezonde jeugd. Dit zijn de thema’s waar ik de meeste raakvlakken mee heb en wat mij het meeste aanspreekt.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers