Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Sanne Keizer – Speelster Nederlands beachvolleybalteam

“Waar een wil is, is een weg.”

Professioneel beachvolleybalster Sanne Keizer is geboren in Doetinchem. Daar startte ook haar liefde voor (indoor) volleybal, bij Orion. Daarna speelde ze bij nog een club uit de Achterhoek: Longa’30 Lichtenvoorde. Tot 2002 speelde ze bij het Nederlandse jongerenteam. Daarna maakte ze de switch naar beachvolleybal. Een echte smash-hit, want in 2013 werd ze samen met Marleen van Iersel Europees kampioen. En in 2018 pakte ze opnieuw deze titel, dit keer samen met Madelein Meppelink.

 

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Ik ben professioneel beachvolleybalster, al bijna 18 jaar met een tussenpauze van 4 jaar. Mijn hoogtepunten zijn dat ik in 2012 en in 2018 Europees kampioen werd en 9e op de Olympische Spelen van London in 2012. Het grootste hoogtepunt moet nog komen natuurlijk tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Mijn beachvolleybalpartner en ik staan nu 8e op de wereldranking en willen graag een medaille winnen op de volgende Olympische Spelen.”

 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Mijn thuis! De Achterhoek is waar ik ben opgegroeid en waar een groot gedeelte van mijn familie nog altijd woont. Kortom: alleen maar liefde!”

 

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd?

“Talentontwikkeling: Ik ben gewend om als voorbeeld te fungeren en jeugd te inspireren. Hoe eerder talent de juiste aandacht krijgt, hoe beter een talent zich kan ontwikkelen.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers