Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Joris Nieuwenhuis - Professioneel wielrenner

"Your life is worth much more than gold" - Bob Marley (Jammin')

Doetinchemmer Joris Nieuwenhuis rijdt bij Baloise Trek Lions. Hij sloot het wereldkampioenschap veldrijden af in de beloftencategorie en heeft al twee keer de Tour de France uitgefietst. Toen Joris 4 jaar oud was begon hij op de fietscrossbaan. “Vanaf een jaar of 14 ben ik gaan veldrijden en langzaam ook steeds vaker als wielrenner kleinere wedstrijden gaan fietsen.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?
"Noaberschap, gemoedelijkheid, nuchtere mensen die van anpakken houden! Daarnaast het prachtige boerenlandschap. Na jarenlang door het hele land gefietst te hebben durf ik te concluderen dat ik in het mooiste stukje Nederland woon."

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd of kun je een bijdrage aan leveren? En waarom? 
"Talentontwikkeling, gezonde jeugd en evenementen. Talentontwikkeling: Omdat ik zelf de groei van jonge (bijna) nietswetende sporter tot professioneel sporter heb meegemaakt. Daarbij heb ik vanaf mijn 18e altijd samengewerkt met sportpsychologen om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de mentale uitdagingen die je moet overwinnen, zowel als sporter en als mens."

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers