Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Koen Bouwman - Professioneel wielrenner bij Jumbo-Visma

"Je kan niet altijd zes gooien."

 

De wielrenner Koen Bouwman uit Ulft is aangesloten bij team Jumbo-Visma. Tijdens de Giro d’Italia van 2022 kwam hij twee keer (!) met handen in de lucht over de finish en nam de bergtrui mee naar de Achterhoek. Zijn sportcarrière begon met een racefiets die hij kreeg van z'n ouders. "Een oud barrel van 10 gulden die ik heb opgeknapt samen met mijn vader". Via RTV de Zwaluwen uit Doetinchem werd de versnelling ingezet en kwam hij bij het landelijk sponsorteam Parkhotel Valkenburg (2012). Daarna schakelde hij over naar Cyclingteam Jo Piels (2013) en in 2015 maakte hij de overstap naar Seg Racing. Sinds 2016 is hij officieel renner bij Jumbo-Visma.

 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

"De rust en mooie landschappen."

 

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd of kun je een bijdrage aan leveren?

"Talentontwikkeling heeft mij de laatste jaren in de fietssport erg aangesproken. Jonge sporters wegwijs maken en proberen de fouten die ik heb gemaakt niet te laten maken. En het geeft daarnaast veel voldoening om te zien welke grote stappen ze maken in hun sport met een heel klein aandeel vanuit mij."

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman