Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Michelle Wissing - BMX'er bij Team NL

Het Ulftse BMX-talent Michelle Wissing is nog maar 20 jaar oud, maar behaalde nu al meerdere (inter)nationale successen! Tweevoudig Nederlands kampioen, in 2020 bij de junioren en in 2022 bij onder 23. Bij de wereldkampioenschappen junioren in 2021 behaalde Wissing het brons. In de races om de werledbeker behaalde (en behaalt, ze strijdt nog altijd mee) ze regelmatig het podium; in mei 2022 werd ze tweede en op 3 juni 2023 werd ze derde in haar leeftijdscategorie.  

Haar successen begonnen “gewoon” in de Achterhoek “ik begon met bmx toen ik 4 jaar oud was, bij de Ijsselcrossers in Doetinchem”. Daaruit volgde de inhaalslag naar het Nederlands team, waar ze sinds 2022 voor mag BMX’en. Ze woont nu op Papendal, maar keert in de weekenden terug naar Ulft. 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek? 

" Familie." 

 In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd of kun je een bijdrage aan leveren? 

“Talentontwikkeling en gezonde jeugd, deze spreken mij het meeste aan."" 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers