Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Aniek van Koot – Nederlands rolstoeltennister

Naam: Aniek van Koot

Sport: Rolstoeltennis

Geboortedatum: 15-08-1990

Geboorteplaats: Winterswijk

Huidige woonplaats: Dinxperlo

“Hey Ho Let’s Go!”

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Ik ben professioneel rolstoeltennister van beroep. Ik reis de wereld af om toernooien te spelen. Mijn hoogtepunt was een zilveren medaille in het enkelspel en een gouden medaille in het dubbelspel op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Gemoedelijkheid, zorgen voor elkaar en een ontzettend groot aanbod aan talent op zoveel verschillende vlakken. En het in de mooiste streek die Nederland rijk is.”

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?

“Ik wil graag samen met Achterhoek in Beweging mensen met een beperking motiveren om te gaan sporten. Ik zou graag alle sportverenigingen zo toegankelijk mogelijk willen maken. Inclusiviteit staat hoog op mijn lijstje. Iedereen moet kunnen sporten en moet daar met volle teugen van kunnen genieten.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman