Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Aniek van Koot – Nederlands rolstoeltennister

“Hey Ho Let’s Go!”

 

Aniek van Koot uit Dinxperlo is professioneel rolstoeltennister. Ze is drievoudig Nederlands kampioene in het enkelspel én ook drievoudig Nederlands kampioene in het dubbelspel. Bij de paralymische spelen in 2012 haalde van Koot de zilveren medaille voor zowel het enkel- en dubbelspel. In 2022 bereikte ze met haar team de finale van de World Team Cup, die werd afgesloten met een zilveren medaille.

 

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Ik ben professioneel rolstoeltennister van beroep. Ik reis de wereld af om toernooien te spelen. Mijn hoogtepunt was een zilveren medaille in het enkelspel en een gouden medaille in het dubbelspel op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.”

 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Gemoedelijkheid, zorgen voor elkaar en een ontzettend groot aanbod aan talent op zoveel verschillende vlakken. En het in de mooiste streek die Nederland rijk is.”

 

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd?

“Ik wil graag samen met Achterhoek in Beweging mensen met een beperking motiveren om te gaan sporten. Ik zou graag alle sportverenigingen zo toegankelijk mogelijk willen maken. Inclusiviteit staat hoog op mijn lijstje. Iedereen moet kunnen sporten en moet daar met volle teugen van kunnen genieten.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman