Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Siem de Jong – oud-voetballer bij De Graafschap

“Together everyone achieves more.”

Siem de Jong werd geboren in Zwitserland en hier werd ook de aftrap gedaan van zijn liefde voor voetbal. Toen hij naar de Achterhoek verhuisde begon hij te voetballen bij het Doetinchemse DZC’68. De 12-jarige Siem werd gescout door De Graafschap, waar hij speelde tot zijn 16e. Vanaf toen ging hij naar Ajax, maar maakte hij wel netjes zijn VWO af aan het Rietveld Lyceum in Doetinchem. Daarna kwam de Jong nog uit voor Ajax, Newcastle United, PSV, Sydney FC, FC Cincinnati en sc Heerenveen. Siems liefde voor de Achterhoek is groot, want hij speelt sinds juni 2022 weer bij De Graafschap!

 

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit?
“Ik ben begonnen met voetballen bij VBC Leysin in Zwitserland. In Nederland als 6-jarige bij DZC te Doetinchem. Vanaf mijn 12e speelde ik bij De Graafschap waarna ik op mijn 16e naar Ajax ben gegaan. In 2007 ging ik naar het eerste van Ajax Amsterdam waarvoor ik tot de zomer 2014 heb gespeeld. Daarna naar Newcastle United, PSV, Sydney FC, terug naar Ajax en toen Cincinnati FC (USA) en nu sc Heerenveen.

 

Wat zijn tot nu toe de hoogtepunten?

Mijn hoogtepunten zijn de landskampioenschappen; 4 met Ajax en 1 met Sydney FC, Champions Leaguewedstrijden en mijn wedstrijden voor het Nederlands Elftal. Met 15 mei 2011 als mooiste moment.”

 

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?
“Heerlijke jeugd met mijn vrienden en familie in een rustige omgeving.”

 

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?
“Talentontwikkeling, evenementen en gezonde jeugd spreken me het meest aan, omdat ik het belangrijk vind om de jeugd in beweging te krijgen.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman