Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Sanne Keizer – Professioneel speelster Nederlands beachvolleybalteam

Sanne Keizer is professioneel beachvolleybalster. In 1996 startte Sanne in het indoor beachvolleybal bij de club Orion Doetinchem. Andere teams waar ze speelde zijn Longa Lichtenvoorde en Martinus Amstelveen. Van 1997 tot 2002 speelde ze bij de Jong Oranje selectie in haar leeftijdscategorie. In het beachvolleybal heeft ze met een aantal partners gespeeld. Tijdens de Olympische Spelen in Londen bereikte ze de kwartfinale van het beachvolleybal. Op dit moment bereidt ze zich, met haar beachvolleybalpartner Madelein Meppelink, voor op de Olympische Spelen in Tokyo in 2021.

2020-05-25T11:35:14+02:00

Aniek van Koot – Nederlands rolstoeltennister

Aniek van Koot is een Nederlands professioneel rolstoeltennister. In 2003 debuteerde ze op het Dutch Open. In het enkelspel bereikte zij de finale (die zij verloor van Korie Homan); in het dubbelspel won ze de titel, samen met Homan. Op 26 juli 2010 bereikte ze de eerste plaats van de wereldranglijst in het dubbelspel. Van Koot kwalificeerde zich in 2012 voor de Paralympische spelen in Londen met een tweede plek op de wereldranglijst. Zij bereikte de finale in het vrouwenenkelspel, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Esther Vergeer. Niet alleen in het enkelspel won zij een zilveren medaille, maar samen met Jiske Griffioen ook in het dubbelspel.

2020-05-12T11:41:38+02:00

Loes Gunnewijk – Nederlandse coach en voormalig wielrenster en veldrijdster

Loes Gunnewijk is een Nederlandse coach en voormalig wielrenster en veldrijdster. Gunnewijk kreeg in 2001 haar wielerlicentie. Ze was gespecialiseerd in de individuele tijdrit, een discipline waarin ze niet onsuccesvol is geweest. 2006 was haar succesvolste jaar. Zo won ze een nationale cross in Dordrecht, de 2e etappe in de Euregio Tour, een ploegentijdrit in de Holland Ladies Tour, een ploegentijdrit in de Tour de France, een individuele en ploegentijdrit in de Tour de l'Aude, ze werd Wereldkampioen Studenten Tijdrijden en Nederlands Kampioen tijdrijden. Ze beëindigde haar carrière op 25 mei 2015. Vanaf 1 januari 2019 werd ze bondscoach van de Nederlandse elite, belofte en junior-vrouwen.

2020-05-18T10:27:49+02:00

Naomi Overkamp – Nederlandse Judoka

Naomi Overkamp is een talentvolle judoka. Ze traint het RTC Noord en Noord Oost. Daarmee traint ze in Enschede, Heerenveen en op Papendal. Een belangrijke prestatie was voor haar deelname aan een Internationaal open toernooi in Warschau, Polen. Ze werd er in 2018 kampioen in de gewichtklasse -70. Haar eerste overwinning op een internationaal toernooi. Haar hoogtepunt tot nu toe is het bereiken van de derde plek in Nederland in maart 2020.

2020-05-18T10:48:17+02:00