“Talenten moeten zich binnen hun eigen sociale omgeving kunnen ontwikkelen.”

De Achterhoek heeft veel topsport- en breedtesporttalenten. In een regio met veel demografische ontwikkelingen zijn deze jonge ambitieuze talenten extra waardevol. Achterhoek in Beweging wil met Talentbegeleiding zorgen dat deze sporttalenten in de Achterhoek kunnen excelleren.

Wat betekent dat?

  • Voor talentvolle kinderen en jongeren is het belangrijk dat zij zich breed-motorisch ontwikkelen en sporten en naar school gaan goed kunnen combineren.
  • Het is waardevol dat talenten zich in hun eigen sociale omgeving kunnen ontwikkelen, zodat er ook voldoende ruimte is voor sociale contacten.
  • Jonge sporttalenten kunnen met hun positieve energie de functie van rolmodellen vervullen binnen en buiten de regio.
  • De sporttalenten niet alleen ambassadeurs voor de sport die zijzelf beoefenen zijn, maar ze kunnen ook een gezone leefstijl en meer beweegonderwijs stimuleren.
  • Door talent in de Achterhoek de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, kan het talent verbonden blijven met hun woonomgeving en trainingsomgeving. Als het talent doorbreekt kan de Achterhoek als regio delen in het succes.
  • Alle partijen rondom het talent werken samen om talenten te laten presteren binnen de omgevingsdriehoek van sport, thuis en school. Daarbij speelt ook de financiële ondersteuning van onder andere sponsoren een rol.
  • Door binding te houden met de Achterhoek kan de topsporter in de toekomst ook zijn of haar (maatschappelijke) carrière vormgeven in de Achterhoek. Dit noemen we de ontplooiingswaarde van sport.
  • Achterhoek in Beweging zet een breed netwerk van samenwerkingspartners in om talent te herkennen, te stimuleren en te ondersteunen.

Achterhoek Younited als platform verder in Achterhoek in Beweging
De stichting Achterhoek Younited wordt over enige tijd opgeheven. De merknaam Achterhoek Younited blijft wel bestaan en zal als platform vanuit Achterhoek in Beweging doorgaan. Het gedachtegoed talentontwikkeling van Achterhoek Younited wordt volledig binnen Achterhoek in Beweging opgenomen. Dat betekent dat we jongens en meisjes in de Achterhoek de kans bieden zich te ontwikkelen in een veilige omgeving dicht bij huis. Door hier op in te zetten voelen jonge sporters minder de noodzaak om de regio uit te gaan. Ze worden uitgedaagd en geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen. Dat staat centraal bij talentontwikkeling.

Achterhoek Younited

Wil je meer weten over dit thema? Of er zelf ook mee aan de slag?
Neem dan contact op met Geeke Barmentloo via e-mail geeke.barmentloo@achterhoekinbeweging.nl of telefonisch via 06 – 23 71 98 24.