“Uniek sporten, omdat niemand buitenspel mag staan!”

Voor mensen met een beperking is het niet altijd eenvoudig om voldoende te bewegen. Ze kunnen bijvoorbeeld geen passende sport vinden of ze kunnen niet op de locatie komen waar ze de sport kunnen beoefenen. Achterhoek in Beweging wil er met Uniek Sporten voor zorgen dat iedereen mee kan doen en dat de obstakels worden weggenomen.

Wat betekent dat?

  • Achterhoek in Beweging vindt het belangrijk dat mensen met een beperking de mogelijkheid hebben om te sporten en bewegen. Iedereen moet mee kunnen doen.
  • Onderdeel uitmaken van een club of vereniging vergroot de maatschappelijke participatie en integratie.
  • Passend bij de vraag en behoefte naar beweegmogelijkheden, moet er voldoende sportaanbod zijn voor mensen met een beperking. En dat aanbod moet goed vindbaar zijn voor iedereen.
  • Obstakels en drempels die mensen ervaren om te bewegen of sporten moeten worden weggenomen.
  • Achterhoek in Beweging zet zich in voor een overzicht van het aanbod, het matchen van vraag en aanbod en het bevorderen van samenwerking tussen organisaties die betrokken zijn bij mensen met een beperking.

Uniek sporten in de praktijk

Meer dan 75 Achterhoekse sportaanbieders organiseren cursussen voor mensen met een beperking.
Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod in de Achterhoek, organiseren meer dan 75 sportaanbieders in de regio een cursus. In een trainingen kunnen mensen kennismaken met de diverse sporten. Het uiteindelijke doel is om deelname aan het sporten te stimuleren.

Wil je meer weten over dit thema? Of er zelf ook mee aan de slag?
Neem dan contact op met Alexander Tempels via e-mail alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of telefonisch via 06 – 28 06 21 14.