Direct door naar content

Evenementen

“Professionele evenementen kunnen Achterhoek als sterk merk op de kaart zetten.”

De Achterhoek is een sportminded regio en wil dat ook graag uitdragen. Achterhoek in Beweging is vier jaar op rij betrokken geweest bij de organisatie van een nationaal of internationaal evenement. Ook de komende jaren wil Achterhoek in Beweging bijdragen aan het realiseren van één nationaal of internationaal evenement per jaar.

Wat betekent dat?

  • Professionele sportevenementen kunnen de Achterhoek als sterk merk op de kaart zetten. Om deze evenementen te organiseren heeft de regio alles al in huis: uitstekende recreatieve voorzieningen, ruimte in de natuur en in (topsport)accommodaties, vrijwilligers waar op gebouwd kan worden en veel kennis en ervaringen bij (markt)partijen om een succesvol evenement te organiseren.
  • Het realiseren van sportevenementen zorgt ervoor dat veel partijen in de Achterhoek de samenwerking zoeken: van bedrijven en organisaties die zich willen verbinden aan één of meerdere evenementen tot organisaties, verenigingen en individuen die met eigen ideeën en initiatieven komen rondom het evenement.
  • Naast landelijke en internationale evenementen wil Achterhoek in Beweging ook graag participeren in kleinere evenementen door haar kennis, kunde en netwerk ter beschikking te stellen.

Evenementen in de praktijk

De Achterhoekse Unieke Spelen: een nieuw evenement
In navolging van de Special Olympics 2018 is in de Achterhoek en nieuw evenement in het leven geroepen: De Achterhoekse Unieke Spelen! In de gemeente Aalten was de aftrap van de 1e editie op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019. Een evenement door en voor Achterhoekers, gericht op alle unieke sporters van de Achterhoek. Dit zal eens per twee jaar worden georganiseerd in één van de Achterhoekse gemeenten. Om iedereen te laten sporten en bewegen heeft Achterhoek in Beweging, samen met Brichbouw Sport-ondersteuning en SportMee! dit nieuwe evenement opgezet. Het doel is om sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, van jong tot oud, kennis te laten maken met het gevarieerde sport- en beweegaanbod in de Achterhoek.

Deel deze pagina
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman