Direct door naar content

Achterhoek in beweging

Achterhoek in Beweging

Achterhoek in Beweging is een initiatief van de acht Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre Oude IJsselstreek en Winterswijk. Samen met betrokken partners in o.a. zorg, onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en sport stellen we binnen dit programma de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl (met sport als katalysator) in de Achterhoek centraal. We vormen een dynamisch platform, waar alle regionale en lokale ambities, initiatieven, mensen en middelen bij elkaar komen. Achterhoek in Beweging kent de beweging in de regio en jaagt aan, motiveert, inspireert en verbindt. Samen werken we aan krachtige, levendige kernen, buurten en wijken in de Achterhoek met ruimte voor iedereen.

Gezonde leefomgeving

Sinds de start in 2014 is Achterhoek in Beweging uitgegroeid tot een netwerk van groepen mensen en organisaties die sporten en bewegen in willen zetten voor een samenleving waarin iedereen gezond blijft en waarin iedereen mee kan doen.

Slim verbinden als standaard

Goede resultaten bereik je samen. Met zijn allen weten we meer, hebben we meer slagkracht, meer inspiratie, meer middelen én meer plezier. Slim verbinden staat dan ook centraal in alles wat we doen. Verbinden van mensen en organisaties. Samen sterk, Scholder an Scholder; zoals we dat hier kennen in onze Achterhoek. Iets wat in onze genen zit en als vanzelfsprekend aansluit op onze cultuur van naoberschap. Slim verbinden zorgt dat we op regionaal en lokaal niveau projecten in gang kunnen zetten. Projecten die in belangrijke mate bijdragen aan de leefbaarheid in de Achterhoek!

Landelijk voorbeeld

De manier waarop de Achterhoek samenwerkt op het gebied van sport en bewegen is een landelijk voorbeeld. Met het Regionaal Beweeg- en Sportakkoord 2020 – 2030 zet Achterhoek in Beweging de volgende stap.

Deel deze pagina
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman