Direct door naar content

Nieuws

 Zondag 26 juni toertocht Ronde van de Achterhoek 

Op zondag 26 juni krijgt de amateurwielrenner de kans om de toertocht ‘Ronde van de Achterhoek’ te fietsen. De route is vergelijkbaar met de koers die op zondag 28 augustus door de (inter)nationale profrenners wordt verreden. 

Zondag 26 juni zijn er drie locaties in de Achterhoek waar de toertocht gestart kan worden. Tussen 8.30 en 10.30 uur kan men starten vanaf Familierestaurant ’t Noorden aan de Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, vanaf RTC de Stofwolk aan de Rietmolenseweg 5 in Eibergen en Eetcafé Jansen&Jansen aan Spalstraat 1 in Hengelo. Nieuw dit jaar is dat er maar liefst keuze is uit drie routes. De complete route van 140km, welke nagenoeg hetzelfde is als de profronde, een ronde van 120km en een tocht van 90km. De route van 90km is uitgepijld. De overige twee afstanden zijn te fietsen door middel van GPX. Het inschrijfgeld bedraagt €5,-. NTFU leden betalen €4,-. De voorinschrijving is gestart via de website van Fietssport.

Ook kan er ter plekke op de dag zelf ingeschreven worden. 

De route doorkruist het prachtige Achterhoekse landschap. Het typische coulisselandschap kenmerkt zich door de enorme afwisseling. Na elke bocht ontdek je weer een nieuw decor. Een deel van de route is onverhard en gaat over goede gravelstroken en kasseien. Onderweg kom je langs diverse gastvrije horecagelegenheden waar een stop gemaakt kan worden. 

Achterhoek in Beweging is de katalysator van onder andere deze activiteit. Samen met de acht Achterhoekse gemeenten hebben zij een programma opgesteld waarbij de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl in de Achterhoek centraal staat. 

Meer informatie vind je op de website www.rondevandeachterhoek.nl en de website van fietssport www.fietssport.nl

 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman