Direct door naar content

Nieuws

Doe mee met DE BUDDY OBSTACLE RUN op 27 juni 2020

Buddy Obstacle Run voor jong en oud
Locatie: Voetbalvereniging Warnsveldse boys in Warnsveld.

Op zoek naar een leuke en uitdagende teamactiviteit waarbij jullie samen hindernissen overwinnen? Dan is de Buddy Run echt wat voor jullie, want bij de Buddy Run kan écht iedereen meedoen! Een uitje in de buitenlucht waarin iedereen, ongeacht niveau, een uitdaging kan vinden en waarbij samen zijn voorop staat. Meld je aan en zet zaterdag 27 juni in je agenda. Het belooft weer een waar spektakel te worden!

Iedereen is welkom
In een mooi stukje natuurgebied rond Warnsveld (Zutphen), waar bos en water samenkomen, ligt een parcours over drie verschillende afstanden van 3, 6 en 9 km. In de schaduw van de bomen word je verrast door uiteenlopende hindernissen over land en door water, schuim en modder. De start en finish van het evenement zijn gelokaliseerd op het terrein van de lokale voetbalvereniging Warnsveldse Boys. Voorzien van de nodige voorzieningen zoals kleedkamers en toiletten, maar ook verwennerij voor de inwendige mens en bruisend vermaak, gezelligheid met muziek, kraampjes en veel bekijks.

Er zijn weer vele veranderingen ten opzichte van vorig jaar waardoor de editie van 2020 nog veel uitdagender belooft te worden. Zo worden de 28 hindernissen uitgebreid naar maar liefst 34 hindernissen waarbij er ook speciaal ontwikkelde hindernissen komen die geschikt zijn om me een een rolstoel te nemen!

Het motto van de Buddy Run is: IEDEREEN MAG MEEDOEN! Dat betekent dat volwassenen, kinderen vanaf 5 jaar en ook mensen met een beperking mee kunnen doen. Er zullen twee parcoursen geschikt gemaakt worden voor de gehandicapte sporter. Net zoals voorgaan de edities is er voor de jeugdige en gehandicapte deelnemers het 3 km parcours. Voor iedereen, dus ook de gehandicapte sporter die denkt iets meer uitdaging aan te kunnen is er een 6 km parcours. En voor de echte sportievelingen is er de 9 km. De minimale leeftijd voor deelnemers is 5 jaar en vanaf de 6 km is zwemvaardigheid vereist.

Buddy Obstacle Run Zutphen strijdt voor kinderen met de ziekte BATTEN!
De Buddy Obstacle Run in Zutphen staat in teken van de ziekte Batten. Dit is een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen. De ziekte openbaart zich tussen het 5e en 8e levensjaar door zeer snelle achteruitgang van het gezichtsvermogen leidend tot blindheid. Er ontstaan toenemende problemen in de motoriek, kinderen krijgen epilepsie en verliezen het vermogen tot communiceren. Kinderen met Batten overlijden gemiddeld tussen hun 15e en 25e levensjaar. De werkzaamheid van lysosomen, een specifiek enzym dat normaal gezien afvalstoffen uit hersencellen verwijderd, werkt niet meer bij kinderen met Batten. Dit onderzoek kijkt naar hoe er medicatie bij dat specifieke enzym te krijgen is, zodat het weer werkzaam wordt.

Jij kunt het verschil maken! Je kunt met deelname aan dit prachtige evenement extra geld inzamelen voor kinderen met deze ziekte. Maak een sponsorteam aan via https://supp.to/buddyrunbeatbatten en zamel zo extra geld in voor het onderzoek naar medicatie.

Aanmelden of meer informatie?
Wil je meer weten over dit unieke evenement of wil je je aanmelden? Ga dan naar de website: www.buddyrun.nl, volg ze op facebook of stuur een e-mail naar info@buddyrun.nl.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers