Direct door naar content

Nieuws

Achterhoekse werkgevers gaan voor goud met ‘Fit veur Altied’ 

Meer dan 160 leden van de businessclub van De Graafschap hebben tijdens het Happy Hour van 14 oktober kennis gemaakt met het project Fit veur Altied. Een regionaal project dat zich richt zich op de gezondheid én de fitheid van de beroepsbevolking in de regio Achterhoek. Jordi Doornebosch en Raymond Sweers, beide lid van de werkgroep, gaven een toelichting. Marijn de Vries, voormalig topwielrenster en journalist, ging deze avond met drie vrouwelijke sporthelden in gesprek over hun top sportcarrière. Annemiek van Vleuten – wielrenster, Caroline Groot – baanwielrenster en Aniek van Koot – rolstoeltennister blikten deze avond samen terug op de voor Nederland meest succesvolle Olympische/ Paralympische Spelen ooit. 

Ondanks haar blessure door een zware val, nam Annemiek van Vleuten toch deel aan dit gesprek tijdens het Happy Hour. Met een twinkeling in haar ogen sprak ze niet alleen over haar overwinningen, maar zeker ook over haar haar nieuwe doelen, waaronder de Tour de France voor vrouwen in 2022. ‘Ik ben volop bezig met traininsplan en sta te popelen om weer aan de slag te gaan!’ Samen met Caroline de Groot en Aniek van Koot, die al eerder op de Vijverberg werden gehuldigd voor de prestaties, spraken zij over het leven van een topsporter, corona en de bubbel waar ze in zaten voor en tijdens de wedstrijd. Een prachtig gesprek met een mooie eindboodschap: “Ga aan de slag met de kansen en mogelijkheden die je hebt gekregen. Ga niet bij de pakken neerzitten als je iets niet kunt.”

Met deze mooie afsluiter werd de aandacht teruggepakt naar vitaliteit onder de medewerkers. Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk, ook onder de medewerkers van Achterhoekse  bedrijven. Want als we gezondheid en fitheid onder de beroepsbevolking in de Achterhoek stimuleren, wordt de deelname aan de arbeidsmarkt groter, behouden meer mensen hun werk en wordt het ziekteverzuim verlaagd. En daar heeft iedereen baat bij. Met het project, Fit Veur Altied, wil de organisatie, bestaande uit Achterhoek in Beweging, De Graafschap Verbindt, Open Club de Nevelhorst en het Graafschap College in de komende vier jaar minimaal 150 bedrijven aan zich binden. Ondernemers die zich hebben aangesloten bij ‘Fit Veur Altied’ krijgen inzicht in hoe zij sport en bewegen kunnen inzetten voor hun werknemers om het verzuim te verlagen en de samenwerking te verhogen. Daarnaast wordt er naar gestreefd dat ondernemers op structurele basis maatregelen treffen en condities creëren om de gezonde leefstijl binnen hun bedrijf maximaal te bevorderen.

Mooie initiatieven die al zijn ontstaan zijn Graafschap Werkfitter en de Beweeg- en Sportaanjager. 


Foto: Carlo Stevering

 

 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman