Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Joris Nieuwenhuis - Professioneel wielrenner

"Ooit begonnen als 4 jarige op de fietscrossbaan, toen vanaf een jaar of 14 ben ik gaan veldrijden en langzaamaan ook steeds vaker als wielrenner kleinere wedstrijden gaan fietsen. Mijn hoogtepunten zijn: Wereldkampioen veldrijden in de beloftencategorie en ook heb ik tweemaal de Tour de France uitgefietst."

Lees meer »

Luuk de Jong – Voetballer bij FC Barcelona

Luuk de Jong is een Nederlandse voetballer die doorgaans centraal in de aanval speelt. Hij tekende in juli 2019 een contract tot medio 2023 bij Sevilla FC. De Jong woonde tot zijn vierde in Zwitserland, daarna groeide hij op in de Achterhoek. Hij begon met voetballen bij amateurvereniging DZC '68. De Jong werd op zijn tiende opgenomen in de jeugdopleiding van De Graafschap. Hierdoor debuteerde hij in 2008 in het Eerste Elftal.

Lees meer »

Siem de Jong – Voetballer bij sc Heerenveen

Siem de Jong is in Zwitserland geboren en is een Nederlands betaald voetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder of spits speelt. In februari 2020 verliet hij Ajax transfervrij om te gaan spelen voor FC Cincinnati en nu speelt hij bij sc Heerenveen. Hij debuteerde in augustus 2010 in het Nederlands Elftal.

Lees meer »

Aniek van Koot – Nederlands rolstoeltennister

“Ik ben professioneel rolstoeltennister van beroep. Ik reis de wereld af om toernooien te spelen. Mijn hoogtepunt was een zilveren medaille in het enkelspel en een gouden medaille in het dubbelspel op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.”

Lees meer »

Jelle van Gorkom – Voormalig Nederlands BMX'er

Mijn sportcarrière bestond uit diepe dalen en extreme hoogtepunten. Mijn hoogtepunt bereikte ik op de olympische spelen in Rio de Janeiro 2016. Ik behaalde toen een zilveren medaille.

Lees meer »

Sanne Keizer – Professioneel speelster Nederlands beachvolleybalteam

“Ik ben professioneel beachvolleybalster, al bijna 18 jaar met een tussenpauze van 4 jaar. Mijn hoogtepunten zijn dat ik in 2012 en in 2018 Europees kampioen werd en 9e op de Olympische Spelen van London in 2012. Het grootste hoogtepunt moet nog komen natuurlijk tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Mijn beachvolleybalpartner en ik staan nu 8e op de wereldranking en willen graag een medaille winnen op de volgende Olympische Spelen.”

Lees meer »

Loes Gunnewijk – Bondscoach wegwielrennen vrouwen en voormalig wielrenster

Ik ben 15 jaar profwielrenster geweest en heb door/met de fiets veel van de wereld gezien. De hoogtepunten waren de Olympische Spelen van London 2012, 2 x Nederlands Kampioen en 10 x een WK waarbij ik koerskapitein was van het Nederlandse team. Ik heb diverse overwinningen behaald en het was een hele mooie tijd die ik voor geen goud had willen missen.

Lees meer »

Dione Housheer – Speelster Nederlands Dames handbalteam en Nykøbing Falster HK

“Momenteel zit ik midden in de bloei van mijn carrière. Inmiddels handbal ik alweer 2 seizoenen in Denemarken voor de club Nykøbing Falster Håndbold. Het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe was december 2019 toen we Wereldkampioen werden op het WK in Japan.”

Lees meer »

Naomi Overkamp – Talentvol Nederlands Judoka

Ik ben begonnen op mijn 7e jaar met judo in Eibergen en regio. Toen ik 16 jaar oud was, heb ik de stap gezet naar Stichting Judosport Oost in Enschede waar ik mezelf beter kon ontwikkelen. Sinds vorige zomervakantie (2019) ben ik verhuisd naar Heerenveen om daar het -21 traject te volgen en zo internationale toernooien te draaien en mezelf te kwalificeren voor het EK en WK. 

Lees meer »
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman