Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Vivian Sevenich - Waterpolospeelster bij CN Mataró

Waterpoloër Vivian Sevenich is de trots van Lichtenvoorde. Ze speelt momenteel bij CN Mataró in Spanje en werd onlangs wereldkampioen met Team NL. Ze komt al ruim 10 jaar uit voor het Nederlands waterpoloteam, maar het vuurtje voor het waterpolospel werd aangewakkerd bij ZPC Livo in Lichtenvoorde.

Lees meer »

Michelle Wissing - BMX'er bij Team NL

Het Ulftse BMX-talent Michelle Wissing is nog maar 20 jaar oud, maar behaalde nu al meerdere (inter)nationale successen! Tweevoudig Nederlands kampioen (junioren 2020 & onder 23 in 2022). Op het WK junioren in 2021 behaalde Wissing het brons. Haar successen begonnen bij de Ijsselcrossers in Doetinchem. Sinds 2022 BMX’t Wissing voor Team NL. 

Lees meer »

Koen Bouwman - Professioneel wielrenner bij Jumbo-Visma

De wielrenner Koen Bouwman uit Ulft is aangesloten bij team Jumbo-Visma. Tijdens de Giro d’Italia van 2022 kwam hij twee keer (!) met handen in de lucht over de finish en nam de bergtrui mee naar de Achterhoek. Zijn sportcarrière begon met een racefiets die hij kreeg van z'n ouders. Via RTV de Zwaluwen uit Doetinchem werd de versnelling ingezet en kwam hij uiteindelijk terecht bij Jumbo-Visma.

Lees meer »

Joris Nieuwenhuis - Professioneel wielrenner

Doetinchemmer Joris Nieuwenhuis rijdt bij Baloise Trek Lions. Hij sloot het wereldkampioenschap veldrijden af in de beloftencategorie en heeft al twee keer de Tour de France uitgefietst. Toen Joris 4 jaar oud was begon hij op de fietscrossbaan. “Vanaf een jaar of 14 ben ik gaan veldrijden en langzaam ook steeds vaker als wielrenner kleinere wedstrijden gaan fietsen.”

Lees meer »

Luuk de Jong – Voetballer bij PSV

Luuk de Jong groeide op in de Achterhoek en begon met voetballen bij amateurvereniging DZC’68. Toen hij 10 jaar oud was werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van De Graafschap. In 2008 debuteerde hij daar in het Eerste Elftal. Sindsdien kwam hij onder andere uit voor Sevilla en FC Barcelona en momenteel speelt hij weer bij PSV.

Lees meer »

Siem de Jong – oud-voetballer bij De Graafschap

Siem de Jong groeide net als zijn broer Luuk op in de Achterhoek. Siem de Jong speelde bij DZC’68 in Doetinchem. Zijn sportcarrière begon bij De Graafschap. Daarna kwam de Jong nog uit voor Ajax, Newcastle United, PSV, FC Cincinnati en sc Heerenveen. Siems liefde voor de Achterhoek is groot, want hij speelt sinds juni 2022 weer bij De Graafschap!

Lees meer »

Aniek van Koot – Nederlands rolstoeltennister

Aniek van Koot uit Dinxperlo is professioneel rolstoeltennister. Ze is drievoudig Nederlands kampioene in het enkelspel én ook drievoudig Nederlands kampioene in het dubbelspel. Bij de paralymische spelen in 2012 haalde van Koot de zilveren medaille voor zowel het enkel- en dubbelspel. In 2022 bereikte ze met haar team de finale van de World Team Cup, die werd afgesloten met een zilveren medaille.

Lees meer »

Jelle van Gorkom – Voormalig Nederlands BMX'er

Ex-BMX’er Jelle van Gorkom is geboren in Doetinchem. Hij kwalificeerde zich twee keer voor de Olympische spelen; in 2012 raakte hij tot de kwartfinale, in 2016 won hij Olympisch zilver! In 2015 werd hij tweede op het wereldkampioenschap BMX. In oktober maakte Jelle bekend dat hij stopte met professioneel BMX.

Lees meer »

Sanne Keizer – Speelster Nederlands beachvolleybalteam

Professioneel beachvolleybalster Sanne Keizer is geboren in Doetinchem, daar startte ook haar liefde voor volleybal, bij Orion. Daarnaast speelde ze bij nog een club uit de Achterhoek: Longa’30 Lichtenvoorde. Tot 2002 speelde ze bij het Nederlandse jongerenteam. Daarna maakte ze de switch naar beachvolleybal, een echte smash-hit, want ze werd 2 keer Europees kampioen!

Lees meer »

Loes Gunnewijk – Bondscoach wegwielrennen vrouwen

De geboren Grolse Loes Gunnewijk is bondscoach wegwielrennen, voormalig wielrenster én voormalig veldrijdster. Deze meid werd niet tegengehouden door de Grolse wind en fietste zelfs mee met de Olympische spelen in 2012, werd twee keer Nederlands kampioen en streed 10 keer (!) mee om het Wereldkampioenschap. Sinds 2019 is ze overgeschakeld naar bondscoach wegwielrennen vrouwen.

Lees meer »

Dione Housheer – Speelster Nederlands Dames handbalteam

De Ulftse Dione Housheer is niet te stoppen! Deze handbalster speelt momenteel bij het Deense Odense Håndbold én mag rechteropbouw spelen in het Nederlands team, waarmee ze in 2019 wereldkampioen werd. Dione begon haar handbalcarrière bij het Ulftse UGHV. Sindsdien heeft Dione ook (vaak) gescoord voor VOC Amsterdam & Nykøbing Falster HK uit Denemarken.

Lees meer »

Naomi Overkamp – Talentvol Nederlands Judoka

Naomi Overkamp uit Eibergen is een aanstormend Nederlands Judoka én Sambo talent. Begonnen in de judo school van Eibergen vocht ze zich naar de top. Momenteel woont ze in Heerenveen om fulltime te trainen (en tussendoor ook nog te studeren). Het NOC#NSF heeft haar bekroond tot Nationaal Talent. Ze kwalificeerde zich in 2022 voor de Grand Prix in Parijs, het EK in Servië, het WK in Kyrgyzstan en het WK Sambo Beach in Israël.

Lees meer »
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers