Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Dione Housheer – Speelster Nederlands Dames handbalteam en Nykøbing Falster HK

Naam: Dione Housheer

Sport: Handbal

Geboortedatum: 26-09-1999

Geboorteplaats: Gendringen

Huidige woonplaats: Ulft

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.”

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Momenteel zit ik midden in de bloei van mijn carrière. Inmiddels handbal ik alweer 2 seizoenen in Denemarken voor de club Nykøbing Falster Håndbold. Het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe was december 2019 toen we Wereldkampioen werden op het WK in Japan.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Thuiskomen! In de Achterhoek ben ik geboren en opgegroeid. Ik ken de weg, het voelt vertrouwd en het is er altijd lekker rustig. Ik kijk er altijd onwijs naar uit om weer thuis te komen in de Achterhoek.”

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?

“Talentontwikkeling, evenementen en een gezonde jeugd. Dit zijn de thema’s waar ik de meeste raakvlakken mee heb en wat mij het meeste aanspreekt.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman