Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Sanne Keizer – Professioneel speelster Nederlands beachvolleybalteam

Naam: Sanne Keizer

Sport: Beachvolleybal

Geboortedatum: 06-02-1985

Geboorteplaats: Doetinchem

Huidige woonplaats: Haarlem

“Waar een wil is, is een weg.”

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Ik ben professioneel beachvolleybalster, al bijna 18 jaar met een tussenpauze van 4 jaar. Mijn hoogtepunten zijn dat ik in 2012 en in 2018 Europees kampioen werd en 9e op de Olympische Spelen van London in 2012. Het grootste hoogtepunt moet nog komen natuurlijk tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Mijn beachvolleybalpartner en ik staan nu 8e op de wereldranking en willen graag een medaille winnen op de volgende Olympische Spelen.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Mijn thuis! De Achterhoek is waar ik ben opgegroeid en waar een groot gedeelte van mijn familie nog altijd woont. Kortom: alleen maar liefde!”

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?

“Talentontwikkeling: Ik ben gewend om als voorbeeld te fungeren en jeugd te inspireren. Hoe eerder talent de juiste aandacht krijgt, hoe beter een talent zich kan ontwikkelen.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman