Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Lonneke Slöetjes – Voormalig speelster Nederlands volleybalteam en Serie A bij Scandicci

Naam: Lonneke Slöetjes

Sport: Volleybal

Geboortedatum: 15-11-1990

Geboorteplaats: Varsseveld

Huidige woonplaats: Lichtenvoorde

“Zolang ik plezier beleef aan het sporten, zet ik alles opzij om het hoogste niveau te behalen.”

Helaas geldt deze quote op dit moment niet meer voor Lonneke Slöetjes. Ze is voorlopig gestopt met volleybal. De volleybalspeelster van het Italiaanse Scandicci geeft aan op dit moment de motivatie te missen. In deze corona crisis en terug in de Achterhoek heeft Lonneke goed na kunnen denken. Ze neemt voorlopig een pauze en stopt ook bij Oranje. “Ik ben de afgelopen maanden tot de conclusie gekomen dat ik geen zin meer heb om wedstrijden te spelen”, vertelt Lonneke in de pers.

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Mijn sportcarrière begon in de Achterhoek, eerst bij VCV Varsseveld en vervolgens drie jaar eredivisie bij Longa ‘59. Via de eredivisies in Duitsland en Italië ben ik uiteindelijk bij de club Vakifbank terecht gekomen in Istanbul waar ik in vier jaar veel mooie momenten heb meegemaakt. Bij deze club heb ik twee keer de Champions League gewonnen en ben ik twee keer Wereldkampioen voor clubs geworden. Daarnaast drie keer Turks kampioen en één keer bekerwinnaar. Bij het Nationaal team was de vierde plek op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro toch wel mijn hoogtepunt. Daarnaast hebben we ook twee keer zilver gewonnen op het EK.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Het eerste wat in me opkomt is toch wel thuiskomen. Ondanks dat ik al 9 jaar lang 8 maanden per jaar in het buitenland woon, is de Achterhoek mijn thuishaven en de plek waar ik me samen met mijn vriend, familie en vrienden echt op mijn best voel.”

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?

“Ik vind de onderwerpen Open club – Vitale sportparken, Talentontwikkeling, Gezonde jeugd en Evenementen het interessantst. Ik werk graag met jongeren en zou mijn ervaring in de sport willen gebruiken om jeugd te helpen met hun ontwikkeling of ze te inspireren.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman