Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Loes Gunnewijk – Bondscoach wegwielrennen vrouwen en voormalig wielrenster

Naam: Loes Gunnewijk

Sport: Voormalig wielrenster

Geboortedatum: 27-11-1980

Geboorteplaats: Groenlo

Huidige woonplaats: Deventer

“Een grens is eigenlijk een wens om verder te gaan (Loesje)”

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Ik ben 15 jaar profwielrenster geweest en heb door/met de fiets veel van de wereld gezien. De hoogtepunten waren de Olympische Spelen van London 2012, 2 x Nederlands Kampioen en 10 x een WK waarbij ik koerskapitein was van het Nederlandse team. Ik heb diverse overwinningen behaald en het was een hele mooie tijd die ik voor geen goud had willen missen.

Sinds 2017 ben ik in dienst bij de KNWU, eerst als talentcoach Junior-vrouwen en assistent-coach paracycling en vanaf 2019 als bondscoach wegwielrennen vrouwen. Ik vind het mooi om renners op te leiden, in hun kracht te zetten en het beste uit zichzelf en het team te laten halen.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

Onmeundig mooie omgeving en ik kom er heel graag en fiets er ook graag doorheen.

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?

Talentontwikkeling, vitale werknemers, uniek sporten en gezonde jeugd, omdat sport zoveel kan betekenen voor mensen. Ongeacht het niveau. Het kan een mooie uitlaatklep zijn voor mensen en je leert veel over jezelf en een ander.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman