Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Naomi Overkamp – Talentvol Nederlands Judoka

Naam: Naomi Overkamp

Sport: Judoka

Geboortedatum: 30-05-2001

Geboorteplaats: Eibergen

Huidige woonplaats: Heerenveen/Eibergen

“De top bereik je samen!”

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?

“Ik ben begonnen op mijn 7e jaar met judo in Eibergen en regio. Toen ik 16 jaar oud was, heb ik de stap gezet naar Stichting Judosport Oost in Enschede waar ik mezelf beter kon ontwikkelen. Sinds vorige zomervakantie (2019) ben ik verhuisd naar Heerenveen om daar het -21 traject te volgen en zo internationale toernooien te draaien en mezelf te kwalificeren voor het EK en WK. Ik heb 10 trainingen van maandag t/m vrijdag en in het weekend ga ik weer naar mijn ouders in Eibergen. Mijn hoogtepunt is 3e van Nederland in maart 2020.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?

“Ruimte, rust, natuur, veel gezelligheid in ons dorp en het voelt echt als thuis komen als ik de Achterhoek weer in rij.”

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?

“Ik ben geïnteresseerd in meerdere thema’s. Op dit moment help ik andere mensen te inspireren en om hun doel te bereiken. In september start ik met mijn HBO studie Sportkunde. Hier komen ook heel veel interessante thema’s naar voren die ik dan kan toepassen om mensen een positieve flow te geven.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman