Direct door naar content

Supporters

Supporters zijn (ex)topsporters en sporttalenten uit de Achterhoek. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom zetten verschillende topsporters uit de Achterhoek zich in als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Als supporter willen de topsporters alle Achterhoekers aanmoedigen en stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen ze door vanuit hun passie en liefde voor sport anderen te inspireren met hun verhaal, maar ook door zich actief in te zetten bij de verschillende activiteiten en evenementen van Achterhoek in Beweging. Zo helpen onze supporters, samen met onze ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’, om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De volgende topsporters uit de Achterhoek zijn ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’:

Siem de Jong – Voetballer bij sc Heerenveen

“Together everyone achieves more.”

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit en wat is tot nu toe het hoogtepunt?
“Ik ben begonnen met voetballen bij VBC Leysin in Zwitserland. In Nederland als 6-jarige bij DZC te Doetinchem. Vanaf mijn 12e speelde ik bij De Graafschap waarna ik op mijn 16e naar Ajax ben gegaan, het VWO heb ik nog wel in Doetinchem afgemaakt. In 2007 ging ik naar het eerste van Ajax Amsterdam waarvoor ik tot de zomer 2014 heb gespeeld. Daarna naar Newcastle United, PSV, Sydney FC, terug naar Ajax en toen Cincinnati FC (USA) en nu sc Heerenveen.

Mijn hoogtepunten zijn de landskampioenschappen; 4 met Ajax en 1 met Sydney FC, Champions leaguewedstrijden en mijn wedstrijden voor het Nederlands Elftal. Met 15 mei 2011 als mooiste moment.”

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de Achterhoek?
“Heerlijke jeugd met mijn vrienden en familie in een rustige omgeving.”

In welk thema vanuit het beweeg- en sportakkoord ben je geïnteresseerd, waar kun je een bijdrage aan leveren en waarom?
“Talentontwikkeling, evenementen en gezonde jeugd spreken me het meest aan, omdat ik het belangrijk vind om de jeugd in beweging te krijgen.”

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman