Direct door naar content

Nieuws

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de inclusiecheck!

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport, maar helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. 

Lees meer »

Kies je Unieke Sport: speciaal voor mensen met een beperking.

Sporten is belangrijk. Welke leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen je ook hebt; met sporten zorgen we er samen voor dat iedereen er bij hoort en mee kan doen onze samenleving.

Lees meer »

Is jouw idee € 20.000 waard?

Heb jij een idee om inwoners van Gelderland in beweging te brengen? De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat motiveert organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs om bij te dragen aan een gezond Gelders sportklimaat via creatieve initiatieven en samenwerkingsverbanden.

Lees meer »

Paracycling krijgt aandacht binnen Ronde van de Achterhoek

Tijdens de finish in Terborg (2019) werden de eerste stappen al gezet, om naast de wielerkoers voor internationale profs, ook een deel van het evenement te organiseren voor de gehandicapte sporter. Dit jaar krijgt paracycling nog meer aandacht tijdens de Ronde van de Achterhoek. 

Lees meer »

Sponsorride Pumptrackbaan Aalten

Op zaterdag 3 juli organiseren de initiatiefnemers van de nieuwe pumptrackbaan op Sportpark Zuid een echte sponsorride (sponsorloop op wielen) voor alle kinderen en eventueel volwassen van klein tot groot. De bedoeling van dit evenement is om geld in te zamelen om de laatste puntjes op de ‘ i ’ te zetten voor deze geweldige pumptrackbaan.

Lees meer »

Online bijeenkomst 'Heel Oost Gelre Beweegt'

Morgen om 19.00 uur is het zover! De online bijeenkomst van het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel Oost Gelre Beweegt’.

Lees meer »

De sportieve ontdekkingsreis!

Binnen de gemeente Doetinchem zetten we een nieuwe sport- en spelgroep op, speciaal voor kinderen met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking (6 t/m 13 jaar). Dit betreft een pilot van 4 weken. De intentie is om deze sport- en spelgroep voort te zetten in het nieuwe schooljaar. 

Lees meer »

Lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt!’

In 2020 hebben bijna 80 (!) partners, hun handtekening gezet onder het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord Heel Berkelland Beweegt! De scholen, kinderopvanglocaties, verenigingen, ondernemers, gezondheidszorg, maatschappelijke organisaties en belangenverenigingen hebben aangegeven het Lokaal Sportakkoord te willen ondersteunen.

Lees meer »

Voor sportclubs: Masterclass Ledenbinding

Ledenbinding is tijdens corona erg belangrijk. Ook na corona is ledenbinding en –behoud nog steeds een belangrijk thema. Veel clubs stoppen veel energie in ledenwerving, maar leden langer behouden is ook een strategie om als club vitaal te blijven. Om sportclubs te ondersteunen om leden (langer) te binden organiseert Achterhoek in Beweging in samenwerking met de verenigingsondersteuners en gemeenten in de Achterhoek een online masterclass over ledenbinding.  

Lees meer »

Rabobank Clubquiz: dé pubquiz van de Achterhoek

Achterhoekers opgelet, want op 30 juni aanstaande valt er van alles te winnen voor jouw club!

Lees meer »

Vitaal Sportpark De verbindende factor voor een gezond en actief leven

Met de eerste schop in de grond geeft Bart Porskamp, wethouder gemeente Oost Gelre, op maandag 26 april symbolisch het startsein voor de realisatie van een multifunctioneel Vitaal Sportpark op het terrein van voetbalvereniging Longa’30 in Lichtenvoorde. Hier ontstaat de komende maanden een plek waar iedereen, van jong tot oud, op elk niveau met plezier verantwoord kan sporten en bewegen.

Lees meer »

Pilot beweegprogramma de Sport Cross gestart op het Houtkamp College!

Op vrijdag 30 april is topsportvriendelijke school het Houtkamp college in samenwerking met Topsport Gelderland en Achterhoek in Beweging (platform Achterhoek Younited) gestart met een pilot de Sport Cross. De Sport Cross is een breed motorisch beweegprogramma waarin kinderen kennis maken met verschillende spel- en beweegvormen en uitgedaagd worden op hun eigen niveau. Het doel van breed motorisch opleiden is dat kinderen vaardiger worden in bewegen, dat de kans op blessures afneemt en het plezier en de creativiteit in bewegen wordt vergroot.

Lees meer »

Webinars voeding een groot succes!

Vanuit het Talentclubnetwerk Achterhoek organiseren we regelmatig webinars voor ouders, sporters en trainers/coaches. In april zijn er twee webinars georganiseerd over het thema voeding. De webinars waren bedoeld voor talentvolle sporters (12 t/m 18 jaar) en hun ouders/ verzorgers.

Lees meer »

Verenigingen gezocht voor ‘Kies je Unieke Sport!’ 2021 

De derde editie van ‘Kies je Unieke Sport’ komt eraan! Ook dit jaar bieden we vanuit Achterhoek in Beweging, in samenwerking met de buurtsportcoaches en de zorginstellingen weer zo veel mogelijk sportcursussen aan voor mensen met een beperking.

Lees meer »

Heel Montferland Beweegt

De gemeente Montferland is – letterlijk en figuurlijk – volop in beweging. Met ‘Heel Montferland beweegt’ realiseert de gemeente haar eigen lokale beweeg- en sportakkoord.

Lees meer »

Ik+Jij=Wij Tijdens de Achterhoekse Unieke Koningsspelen

De zorginstellingen Elver, Zozijn, Estinea en de Lichtenvoorde organiseren dit jaar samen de Achterhoekse Unieke Online Koningsspelen met als thema Ik + Jij = Wij!

Lees meer »

ACTIEF XXL

Vanaf de maand april gaat de pilot ‘beweegcarrousel’ van start in de Gemeente Winterswijk. Het team buurtsportcoaches van Actief Winterswijk start de komende negen weken met deze pilot. Samen genieten van cultuur, creativiteit, muziek, dans, sport en spel. Een toffe beweegcarrousel voor iedereen.

Lees meer »

Webinar: Financieel gezond de crisis door

Uit de verenigingsmonitor van de Achterhoek blijkt dat een van de drie clubs bang is dat de coronacrisis nadelige gevolgen zal hebben voor de financiële positie. Dit door het wegvallen van sponsoren en activiteiten op de club, door de (hoge) kosten en door het verlies van inkomsten uit horeca, evenementen en huur. Stichting Achterhoek in Beweging organiseert daarom, in samenwerking met de Rabobank en de (Achterhoekse) gemeenten, het webinar ‘Financieel gezond de crisis door 2.0’.

Lees meer »

Tientallen creatieve ideeën voor ledenbehoud na webinars

Het webinar ‘Blijf je club trouw’ heeft tientallen nieuwe ideeën opgeleverd voor ledenbinding- en behoud in de Achterhoek. Dat is het resultaat van de vijf webinars over ledenbinding- en behoud. Meer dan 100 bestuurders en geïnteresseerden volgden afgelopen week één van de webinars. 

Lees meer »

Eerste deelnemers van het Talentclubnetwerk zijn bekend!

Het talentclubnetwerk is op dit moment volop in ontwikkeling. Het netwerk heeft als doel om kennis te delen, te leren van elkaars sport en gezamenlijk activiteiten te organiseren met betrekking tot de sportgenerieke thema’s.  

Lees meer »

Een sportieve start!

Deze week zijn we bij vierzorginstellingen, Estinea, Elver, De Lichtenvoorde en Zozijn, gestart met een online beweegprogramma! Met de app “Scoor je PR“ leren sporters met een verstandelijke beperking op een simpele manier hoe zij hun kracht, balans, uithoudingsvermogen en gezondheid kunnen verbeteren.

 

Lees meer »

Een gezonde en vitale Achterhoek met Fit Veur Altied

Werkgevers vinden het belangrijk dat hun werknemers vitaal zijn en blijven. Want vitale medewerkers hebben meer plezier in hun werk, zijn creatiever en productiever, voelen zich meer betrokken en, niet onbelangrijk, verzuimen minder. Anderzijds is ook bekend dat werkgevers die investeren in de gezondheid van hun medewerkers aantrekkelijker zijn voor hun personeel én voor toekomstige werknemers.

Lees meer »

Gratis Webinar: Blijf je club trouw!

Uit de Achterhoekse verenigingsmonitor blijkt dat 70% van de verenigingen ledenwerving- en behoud als grootste knelpunt zien en hier graag ondersteuning bij wensen. Veel verenigingen willen enthousiast aan de slag met deze ledenwerving.  Achterhoek in Beweging organiseert daarom, in samenwerking met buursportcoaches van de Achterhoekse gemeenten, het gratis online webinar

Lees meer »

Met ‘Heel gemeente Aalten beweegt’ op weg naar een gezonde leef- en werkomgeving

Met ruim 25 vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties die actief zijn in de gemeente Aalten hebben we de afgelopen maanden meegedacht over de toekomst van bewegen en sporten in hun gemeente.

Lees meer »

Gratis Webinar: Financieel gezond de crisis door

Uit de verenigingsmonitor van de Achterhoek blijkt dat een van de drie clubs bang is dat de coronacrisis nadelige gevolgen zal hebben voor de financiële positie. Dit door het wegvallen van sponsoren en activiteiten op de club, door de (hoge) kosten en door het verlies van inkomsten uit horeca, evenementen en huur.

Lees meer »

Graafschap College ontvangt subsidie voor project ‘Veelzijdiger in beweging’

Het Graafschap College en een aantal regionale partners, waaronder Achterhoek in Beweging, hebben onlangs een subsidie van ruim €600.000,- ontvangen van het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF)* voor het project ‘Veelzijdiger in beweging’. Het doel van dit project is om de mbo-opleiding Sport en bewegen optimaal af te stemmen op de dynamiek van het sport- en beweeglandschap in de regio en de behoeften van het werkveld.

Lees meer »

Dit schooljaar 26 bezoeken Toppers Bij Jou Op School bij Achterhoekse basisscholen

Het project “Toppers Bij Jou Op School” van Topsport Gelderland levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen. Enthousiaste talentvolle topsporters delen tijdens een speciaal bezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen van de basisscholen en geven ook een sport clinic.

Lees meer »

Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat

Deze zomer hebben we veel inhoudelijke input ontvangen van partners voor het Gelders Sportakkoord 2.0. Achter de schermen werken we hard aan het concretiseren van een document met ambities en acties. Wij zijn blij dat zoveel partners zich in deze tijd sterk maken voor een sterk en gezond Gelders sportklimaat. Want sport en bewegen spelen een cruciale rol in een gezonde toekomst voor onze provincie

Lees meer »

Toppers bij jou op school

Vanuit de uitvoeringsagenda Talentontwikkeling kunnen we vanuit het thema ‘topsport die inspireert’ 21 bezoeken organiseren bij Achterhoekse basisscholen. Want voor veel kinderen zijn bekende talentvolle topsporters een voorbeeld. 

Lees meer »

Uitnodiging gratis interactieve webinar voor verenigingen

Sportbonden NOC*NSF en NL Actief nodigen jouw sportorganisatie graag uit om aan te sluiten bij een of meerdere van de georganiseerde (kosteloze) webinars. Deze zullen online plaats vinden tijdens de Nationale Sportweek (18 t/m 27 sept.).

Lees meer »

Wij als Achterhoekers zijn onze club trouw gebleven, bedankt!

Achterhoekers zijn een loyaal volkje. Dat blijkt uit de manier waarop onze verenigingen en hun leden reageerden op de beperkingen van corona. Waar vele Nederlandse clubs lijdzaam toe moesten zien hoe hun leden massaal hun abonnement opzegden, bleven wij Achterhoekers onze clubs trouw.

Lees meer »

Aangepaste website voor Achterhoek Younited

Sinds 1 januari 2020 zijn de activiteiten van Achterhoek Younited overgegaan in Achterhoek in Beweging. De naam Achterhoek Younited blijft bestaan en gaat verder als digitaal platform van Achterhoek in Beweging. Met deze verandering was ook de website van Achterhoek Younited aan enkele aanpassingen toe.

Lees meer »

Achterhoekse FIFA Cup voor jongeren

Achterhoek in Beweging organiseert in samenwerking met De Graafschap Verbindt de Achterhoekse FIFA Cup. In de aankomende weken wordt er binnen elke Achterhoekse gemeente een online toernooi georganiseerd waarbij jongeren in de leeftijdscategorie 12 – 24 jaar kunnen deelnemen.

Lees meer »

Achterhoekers zetten zich in als Ambassadeur van Achterhoek in Beweging

Achterhoek in Beweging wil alle Achterhoekers in beweging brengen door initiatieven te ontwikkelen die aanzetten tot sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Dat kan alleen door slimme verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties. En dat is precies wat onze ambassadeurs doen. Ze zetten als slimme verbinders met veel enthousiasme en overgave hun netwerk en expertise in om Achterhoekers en organisaties in beweging te brengen. Daarnaast helpen onze ambassadeurs, samen met de ‘Supporters van Achterhoek in Beweging’ om sporten, bewegen en een gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen bij jong en oud in de Achterhoek.

Lees meer »

De verenigingsmonitor is gereed: de sportregio in beeld

Dit voorjaar hebben we samen met afgevaardigden van de acht Achterhoekse gemeenten, buurtsportcoaches, sportservice Doetinchem en Sportfederatie Berkelland gewerkt aan het ontwikkelen en uitsturen van een verenigingsmonitor. 

Lees meer »

Gratis webinars beschikbaar voor verenigingen

Alhoewel het sociale- en verenigingsleven weer langzaam op gang komt, heeft het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep. Op sportaccommodaties wordt weer gesport, rekening houdend met het nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving. Als bestuur word je in deze situatie geconfronteerd met veel nieuwe uitdagingen.

Lees meer »

Achterhoekse (ex)topsporters zetten zich in als Supporter van Achterhoek in Beweging

Verschillende Achterhoekse (ex)topsporters gaan Achterhoekers aanmoedigen en inspireren om te sporten, te bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen de topsporters als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’.

Lees meer »

Achterhoek Younited als platform voor Talentontwikkeling verder in Achterhoek in Beweging

Het creëren van een veilige en optimale ontwikkelomgeving, waarin Achterhoekse kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen, is een belangrijk doel van Achterhoek in Beweging. Dit valt onder het thema ‘Talentontwikkeling’.

Lees meer »

Wat gaat Achterhoek in Beweging doen om Achterhoekers in beweging te brengen?

Het Beweeg- en Sportakkoord kent verschillende thema’s, waarvan een deel is uitgewerkt en andere in de steigers staan. ‘Uniek Sporten’ voor mensen met een beperking, ‘Vitaal Ouder Worden’ voor senioren en ‘Open Clubs’ voor alle Achterhoekers zijn drie thema’s waarvoor Achterhoek in Beweging stevige doelen en acties op papier heeft gezet.

Lees meer »

Doe mee met DE BUDDY OBSTACLE RUN op 27 juni 2020

Op zoek naar een leuke en uitdagende teamactiviteit waarbij jullie samen hindernissen overwinnen? Dan is de Buddy Run echt wat voor jullie, want bij de Buddy Run kan écht iedereen meedoen! 

Lees meer »

Sportief Buurthuis IJsselweide creëert speel-, beweeg- en ontmoetingsplek!

Verenigingen, buurtsportcoaches en Sportief Buurthuis IJsselweide (SBIJ) hebben de krachten en kennis gebundeld en gezamenlijk met de gemeente Oude IJsselstreek, natuurlijke speeltoestellen van hout aangeschaft. De toestellen zijn door vele vrijwilligers samen geplaatst op de vrije weide voor de sporthal.

Lees meer »

Achterhoek krijgt talentenacademie voor meiden

De Achterhoek krijgt een eigen talentenacademie voor voetballende meiden en vrouwen. De plannen voor de ‘talentenacademie’ werden op 20 november 2019 bekend gemaakt in stadion De Vijverberg tijdens de Kick-Off Meiden- en Vrouwenvoetbal in de Achterhoek. 

Lees meer »

Rolstoeltennisster Aniek van Koot Supporter Achterhoek in Beweging

Aniek van Koot, de 29-jarige rolstoeltennisster uit Dinxperlo gaat zich inzetten als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. Aniek van Koot wil als supporter een inspiratiebron zijn voor Uniek Sporten en Talentontwikkeling in de Achterhoek. 

Lees meer »

70 Achterhoekse sportaanbieders doen mee aan Kies je Unieke Sport

Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt dit jaar weer het sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’ georganiseerd. In totaal hebben 70 Achterhoekse sportaanbieders zich aangemeld. Zij organiseren een cursus om de doelgroep kennis te laten maken met de diverse sporten. Het uiteindelijke doel is om deelname aan sportverenigingen en het daadwerkelijk sporten te stimuleren.

Lees meer »

EUREGIONAAL voetbaltoernooi statushouders

Op donderdag 24 oktober organiseert de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met de Europese academie van sport, Achterhoek in Beweging, EWIBO en de gemeente Berkelland een EUREGIONAAL voetbaltoernooi voor vluchtelingen en statushouders. Teams uit de Achterhoekse gemeenten en aangrenzende Duitse gemeenten kunnen meedoen.

Lees meer »

Neem deel aan het sportcafé Uniek Sporten

Donderdagavond 26 september is het weer zo ver! Dan organiseren wij in samenwerking met de gemeente Oost Gelre, scholengemeenschap het Bariet en Perron 8, de vijfde editie van het Sportcafé. Het draait deze avond om Uniek Sporten in de Achterhoek met als onderwerp ‘omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag’.

Lees meer »

Bijeenkomst over Open Clubs / Vitale Sportparken

Achterhoek in Beweging organiseert op 18 september een bijeenkomst over Open Clubs / Vitale Sportparken. Een bijeenkomst waarin kennis en ervaringen over dit initiatief worden uitgewisseld. Onderwerpen als professionalisering, vergroten draagvlak bij participanten, communicatie en keuzes maken in doelgroepen en activiteiten, passeren deze avond de revue.

Lees meer »

Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020 – 2030 vandaag getekend

DEN HAAG  – Of het nu gaat om vitale medewerkers in de Achterhoek, een gezonde jeugd of zelfredzaam oud worden. Iedereen in de Achterhoek moet kunnen meedoen. Dat staat in het ‘Beweeg- en Sportakkoord 2020-2030’ dat vandaag in Den Haag is gepresenteerd en ondertekend. De twee speerpunten in het Achterhoekse Sportakkoord zijn: ‘Inclusief sporten’ en ‘Excelleren in de Achterhoek’.

Lees meer »

Succesvolle eerste editie Achterhoekse Unieke Spelen

We kijken met z’n allen terug op een geslaagd evenement. Meer dan 250 sporters stonden zaterdag en zondag klaar om van start te gaan. Om met zijn allen te gaan sporten. Te verbroederen. En vooral ook om plezier te hebben. Dat is zeker gelukt!

Lees meer »

Kom aanmoedigen of neem deel aan de Achterhoekse Unieke Spelen

De Achterhoekse Unieke Spelen is een sportevenement voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In Gemeente Aalten is de aftrap van de Achterhoekse Unieke Spelen op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019.

Lees meer »

Achterhoek in Beweging en Graafschap College werken nog nauwer samen

Op 23 mei ondertekenden Achterhoek in Beweging en het Graafschap College een samenwerkingsovereenkomst waarin sport, bewegen en een gezonde leefstijl centraal staan. Door het ontwikkelen, uitvoeren en ondersteunen van initiatieven op dit gebied wordt de leefbaarheid van de regio vergroot.

Lees meer »

DUO-fiets evenement Achterhoek een succes

Op 20 mei heeft het DUO-fiets evenement in Montferland plaatsgevonden. Azora en de gemeente Montferland organiseerden deze fietstocht voor de derde keer. Deelnemers konden kiezen uit een route van 15 en 20 kilometer. Er waren 35 DUO fietsen en daarmee zo’n 70 deelnemers die deel hebben genomen vanuit stichtingen en ...

Lees meer »

Racerunning en Duo fiets clinic

Zaterdag 11 mei was de try out dag Racerunning bij Atletiekvereniging Archeus in Winterswijk. Tijdens deze dag waren ook de duofietsen van de Winterswijkse Uitdaging (WUH) aanwezig, zodat belangstellenden deze uit konden proberen. Een racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Gebruikers kunnen hiermee lopen of ...

Lees meer »

DUO fietsevenement in de Achterhoek

Op maandag 20 mei 2019 vindt weer het regionale DUO-fiets evenement plaats in de gemeente Montferland. Zorgorganisatie Azora werkt samen met collega zorginstellingen uit de hele Achterhoek, de gemeente Montferland en Achterhoek in Beweging om bewoners en begeleiders een prachtige middag te bezorgen. Ook de Stichting Hersenletsel is één van ...

Lees meer »

Meld je aan voor de Achterhoekse Unieke Spelen

Met elkaar strijden, prestatie leveren, ieder op zijn/haar eigen niveau en dit alles met de olympische gedachte: “Meedoen is belangrijker dan winnen! Met deze gedachte is er, in navolging van de Special Olympics 2018, een nieuw evenement in het leven geroepen: De Achterhoekse Unieke Spelen!  In Gemeente Aalten is de ...

Lees meer »

Antje Diertens (D66) leert van successen en uitdagingen in de Achterhoek

Welke rol speelt sport in de Achterhoekse samenleving? En hoe draagt sport in de Achterhoek bij aan de leefbaarheid of een gezondere levensstijl? Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) kwam op vrijdag 12 april 2019 naar de Achterhoek om tijdens een werkbezoek te leren van de succesverhalen en de uitdagingen ...

Lees meer »

Start OldStars Walking Football in Winterswijk

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor ± 60 plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Zes tegen zes, zonder keepers, op een klein ...

Lees meer »

Tentoonstelling Superboeren 65 jaar De Graafschap te zien in Stadsmuseum Doetinchem

Stadsmuseum Doetinchem laat een unieke tentoonstelling zien én beleven over 65 jaar De Graafschap, dé voetbalclub van de Achterhoek. Een club die staat voor meer dan voetbal alleen, zo wordt duidelijk uit de roemruchte historie van de Doetinchemmers. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 23 maart tot en ...

Lees meer »

Achterhoekse sportaanbieders organiseren cursussen voor mensen met beperking

Om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt in de maanden april en mei van dit jaar het sportstimuleringsproject  ‘Kies je Unieke Sport’ georganiseerd. In totaal hebben 50 Achterhoekse sportaanbieders zich aangemeld. Zij organiseren een ...

Lees meer »

Achterhoek onderweg naar vernieuwd regionaal sportakkoord

Gisterenmiddag wisselden Achterhoekse gemeenten, ambassadeurs en partners van Achterhoek in Beweging van gedachten hoe sport en bewegen de komende jaren als middel ingezet kan worden. Ruim 60 deelnemers hebben actief meegedacht. Met de verkregen informatie en ambities wordt de vervolgstap gemaakt; het sluiten van een regionaal sportakkoord in najaar ...

Lees meer »

Samenwerking Uniek Sporten Achterhoek

Onder toeziend oog van minister Bruno Bruins en gedeputeerde Jan Markink ondertekenden Elver, Estinea, De Lichtenvoorde, Zozijn en Wethouder Hans te Lindert (gemeente Aalten, namens de 8 Achterhoekse gemeenten) dinsdag 11 december de overeenkomst Samenwerking Uniek Sporten Achterhoek. Samen hebben zij de doelstelling om meer mensen met een verstandelijke beperking ...

Lees meer »

Samen actief om van OldStars walking football in de Achterhoek een succes te maken

Plezier maken, onder de mensen zijn en ook nog eens lekker bewegen. Dat is de gedachte achter OldStars walking football Achterhoek. In de afgelopen twee jaar zijn er veel mooie walking football-initiatieven ontwikkeld in onze regio. Zo wordt er onder meer in Didam, Westendorp en Ulft structureel walking football gespeeld. De ...

Lees meer »

Landelijke steun voor Regionaal Sportakkoord Achterhoek

27 november 2018 is een motie voor experimenteerruimte van CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot aangenomen. Daarin roept zij minister Bruno Bruins op om samen met regionale voorbeeldregio’s zoals de Achterhoek, te onderzoeken of het mogelijk is om af te wijken van wettelijke regelingen in het Nationaal Sportakkoord. Met als ...

Lees meer »

Hanke Bruins Slot ziet de Achterhoek in beweging

Op vrijdag 12 oktober jongstleden, bracht Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot een bezoek aan de Achterhoek om diverse initiatieven op het gebied van sporten en bewegen te bekijken. Samen met diverse lokale en regionale politici nam het CDA-kamerlid deel aan een interactief programma waarin een aantal activiteiten werden gepresenteerd...

Lees meer »

Medisch centrum De Tuber officieel geopend

Vorige week vrijdag is medisch centrum De Tuber in Winterswijk officieel geopend door de burgemeester. In De Tuber werken diverse specialisten op het gebied van voet- en beenzorg intensief samen. Een cliënt kan aansluitende afspraken maken op 1 locatie en de deskundigen kunnen elkaar van advies voorzien. In samenwerking ligt ...

Lees meer »

Symposium ‘De Achterhoek beweegt Scholder an Scholder’

 

Het Graafschap College Sport en Bewegen organiseerde donderdag 18 oktober in samenwerking met Achterhoek in Beweging het regionaal symposium ‘De Achterhoek beweegt Scholder an Scholder’. In het prachtige nieuwe gebouw, dat eerder deze week geopend werd, mochten we ruim 125 gasten verwelkomen. Het was een zeer geslaagde dag vol ...

Lees meer »

Kennisavond Unieke Atletiekverenigingen in de Achterhoek.

In het kader van het nalatenschap Special Olympics Nationale Spelen 2018 verzorgde BrichbouW Sportondersteuning in opdracht van het Graafschap College en Achterhoek in Beweging een kennisavond voor de atletiekverenigingen in de Achterhoek. AVA'70, Atletico '73, organisatie Kramprun en ervaringsdeskundige Wilco Giesen waren te gast bij AV Archeus Winterswijk. Na het ...

Lees meer »

Sportcafé Uniek Sporten Achterhoek op 26 september

De gemeente Oost Gelre organiseert in samenwerking met Achterhoek in Beweging, het Bariet en Perron 8 op woensdag 26 september het 2e sportcafé Uniek Sporten Achterhoek . Tijdens de sportcafé-bijeenkomsten wordt telkens een ander onderwerp onder de aandacht gebracht. Het sportcafé is dan ook een ideale gelegenheid om ervaringen te ...

Lees meer »

Uniek sporten in de Achterhoek tijdens de Nationale Sportweek

Sportaanbieders zetten hun deuren open voor mensen met een beperking Tijdens de Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september staat alles in het teken van sport- en beweegplezier. Oók voor mensen met een beperking (visueel, auditief, lichamelijk en / of verstandelijk), een stoornis in het autismespectrum of chronische aandoening. In ...

Lees meer »

Dorpsschool Vorden winnaar ‘Ik loop op water’

Net als in 2017 organiseerden we onlangs de campagne ‘Ik loop op water’. Met deze campagne worden de kinderen die meelopen met de vierdaagse gestimuleerd om (kraan)water te drinken tijdens het lopen. De afgelopen weken liepen vele scholen met hun leerlingen mee met de Avondvierdaagse in hun gemeente. Wij zijn trots ...

Lees meer »

Gezonde sportkantines in de Achterhoek

Biertjes, ballen gehakt, patatjes, snoep, energydranken... het prijkt vol overvloed op de prijslijst van menig sportkantine. Voor de sporters die liever een appel, broodje gezond of salade kiezen, zijn er soms maar weinig alternatieven. Samen met Team:Fit, strijden wij van Achterhoek in Beweging binnen het thema Gezonde Jeugd daarom voor ...

Lees meer »

Sessie deskundigheidsbevordering op 25 juni a.s.

In het kader van de Special Olympics Nationale Spelen 2018, hebben woensdag 21 februari en dinsdag 6 maart jl. twee inspiratiesessies 'Uniek Sporten’ plaatsgevonden. Tijdens deze sessies stond kennis delen rond Uniek Sporten en horen wat er leeft binnen verenigingen, sportaanbieders en gemeenten centraal. Op basis van de uitkomsten organiseren ...

Lees meer »

Duitse delegatie bezoekt Special Olympics Nationale Spelen

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Hier zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij ...

Lees meer »

Uitvoeringsagenda 2018-2019 herzien

Onlangs is de Uitvoeringsagenda 2018-2019 van Achterhoek in Beweging herzien, om zodoende meer focus te kunnen aanbrengen. Er zijn thema’s, doelstellingen en projecten opgenomen die de komende jaren centraal staan. Samen met betrokken partners in onder andere zorg, onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en sport wordt op basis van deze uitvoeringsagenda actief ...

Lees meer »

OldStars Walking Football-meeting op De Vijverberg

 

Woensdag 30 mei organiseren het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, Betaald Voetbal De Graafschap en Achterhoek in Beweging een OldStars Walking Footballl-meeting op Stadion De Vijverberg in Doetinchem. Teams 60-plussers uit de Achterhoek, van De Graafschap & van ex-Oranje Internationals ontmoeten elkaar deze dag voor een mooi potje voetbal. Iedereen is uitgenodigd...

Lees meer »

Geslaagde sportinstuif Winterswijk

Sporten en bewegen is leuk en gezond. Iedereen die dat wil, zou moeten kunnen sporten. Dichtbij huis. Ongeacht leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen. Om mensen met een beperking kennis te laten maken met allerlei sporten in de Achterhoek, worden de komende tijd - in aanloop naar de Special Olympics Nationale...

Lees meer »

Samen actief voor een gezonde sportkantine

Best raar: veel mensen sporten niet alleen omdat ze dat leuk vinden, maar ook omdat ze fit en gezond willen blijven. Toch zie je dat laatste weinig terug in het aanbod van (en de vraag naar) etenswaren en drinken in de sportkantine. Patat, snoep of chips na een training of wedstrijd ..

Lees meer »

Sportinstuiven voor mensen met een beperking

In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen op 8, 9 en 10 juni 2018, worden in acht Achterhoekse gemeenten sportinstuiven georganiseerd. Iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kan hieraan deelnemen. Sportaanbieders laten hen tijdens een sportinstuif gratis kennismaken met hun sport. Sporten en bewegen is leuk en gezond.

Lees meer »

Minister Bruins maakt kennis met Achterhoeks sportleven

Maandag 19 maart was minister Bruno Bruins (Medische zorg en Sport) te gast in de Achterhoek om kennis te maken met het Achterhoekse sportleven. De minister werd ontvangen bij voetbalvereniging DZC ’68. Bruno Bruins: “Mijn ambitie op het gebied van sport kan ik heel kort samenvatten: ik gun mensen lol... 

Lees meer »
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman