Direct door naar content

Nieuws

Officiële kick-off van de Europeaan Company Sport games 2022 in Gelderland

Op Papendal verzorgden Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland, Jochem Schellens, directeur Papendal, Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden en Jan van Dellen, wethouder van Arnhem de officiële kick-off van de European Company Sport Games (ECSG). Na 45 jaar komt het grootste meerdaagse bedrijfssportevenement van Europa in 2022 weer terug naar Nederland. Met het thema ‘The future is bright’ wil ECSG2022 een lichtpunt zijn in de coronapandemie, een moment om naar uit te kijken en samen naartoe te werken. Dat symboliseerden ze door gezamenlijk het licht van de campagne aan te steken.

De ‘mini-Olympische Spelen’ voor de bedrijfssport vinden plaats van 22 tot en met 26 juni 2022 in Gelderland. Naar verwachting komen meer dan 5.000 sporters van bedrijven uit heel Europa samen om te sporten, plezier te maken en te netwerken. Er zijn wedstrijden in 23 sporten, op verschillende niveaus. De European Company Sport Games 2022 is een unieke editie omdat de sporten in verschillende steden plaatsvinden, in tegenstelling tot 1 stad bij eerdere edities. Nationaal Topsportcentrum Papendal is het hart van het evenement. Daarnaast zijn er wedstrijden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de regio Achterhoek. Deelnemers kunnen hierdoor kennismaken met heel Gelderland.

Boost voor vitaliteit
Gedeputeerde Jan Markink: “Juist in deze coronatijd zien we hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid, en hoe we het missen als het door omstandigheden niet kan. Met de ECSG2022 willen we vitaliteit op de werkvloer een boost geven, en iedereen een mooi evenement op geweldige locaties bieden waar sport en ontmoeten samengaan.”

Rens Steintjes, wethouder gemeente Doetinchem: “vitaliteit van werknemers is heel belangrijk, juist in deze tijd van thuiswerken. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor. Met het volleyballen in de SaZA topsporthal willen we hier een mooie bijdrage aan leveren.”

Bert Kuster, wethouder Gemeente Oude IJssselstreek: ''Bedrijven die sport- en beweegactiviteiten organiseren voor hun medewerkers, investeren niet alleen in de gezondheid van hun medewerkers, maar bevorderen ook de vitaliteit van hun bedrijf.''

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de ECSG2022 is inmiddels geopend en loopt tot 31 januari 2022. Elke organisatie kan meedoen, er is geen minimum groepsgrootte of minimum aantal sporten. Alle informatie is te vinden op www.ecsgarnhem2022.com.

Bekijk hieronder de promovideo:

Foto: Jos Klijn

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers