Direct door naar content

Nieuws

Humankind wordt partner van Achterhoek in Beweging

Silvolde december 2021 – Stichting Humankind kinderopvang en -ontwikkeling levert de komende 4 jaar een structurele bijdrage aan de doelstellingen van Achterhoek in Beweging (AiB). Zij gaan een samenwerkingsverband aan voor het ontwikkelen, uitvoeren en ondersteunen van initiatieven rond sport, bewegen en een gezonde levensstijl. Gericht op de tienduizenden kinderen die hun opvanglocaties bezoeken, maar liefst ook daarbuiten. 

Humankind onderstreept in haar pedagogische visie het belang van voldoende bewegen en gezonde voeding. Samen met lokale betrokkenen uit onderwijs, sport, zorg, overheid en bedrijfsleven investeert zij in beweegbewustzijn bij kinderen. Het aanleren van een gezonde levensstijl loont immers je hele leven lang. Bewegen is leuk en kan later problemen voorkomen. 

“We zijn trots partner van AiB en hebben mooie plannen in de Achterhoek. We hebben daar ook al veel gerealiseerd, zoals SamenFun in Montferland: samen bewegen voor peuters en bewoners van verzorgingstehuizen. En de training Leider Sportieve Recreatie voor onze pedagogisch medewerkers in samenwerking met het Graafschap College”, vertelt Ans Romeijn, regiodirecteur Oost-Gelderland bij Humankind, waar meerdere locaties op en nabij sportparken gelegen zijn. Pascal Kamperman is blij met de duurzame bevestiging van hun samenwerking: “Als landelijke organisatie gelooft Humankind, net als wij, in lokale verbinding. Zij weet steeds nieuwe initiatieven in de regio te realiseren, waarin we elkaar vinden op ons gezamenlijke doel. Een veelbelovend partner binnen ons groeiende netwerk”. 

Samen met andere Achterhoekers willen de partners een toekomstbestendig Achterhoeks sportklimaat creëren. Levendige kernen die mensen in beweging brengen, waar iedereen kan meedoen.

Pascal Kamperman (AIB) en Ans Romeijn (Humankind) ondertekenen het partnerschap

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman