Direct door naar content

Nieuws

Het grootste bedrijfssportevenement van Europa gaat van start op Papendal

De European Company Sport Games (ECSG) vinden dit jaar plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni in de provincie Gelderland. Met ruim 3200 deelnemers, 21 sporten, 15 deelnemende landen is dit het grootste bedrijfssport evenement van Europa. Vele sporters nemen het tegen elkaar op in een onderlinge strijd, waarbij onder andere voetbal, tafeltennis, squash en darten aan bod komen. Verschillende gemeentes als Arnhem, Apeldoorn, Ede en de Achterhoek zijn hierbij het decorstuk van de Games. Wie zal de titel winnen?

Fysiek terug na corona
Na 2 jaar in een pandemie te hebben geleefd, mogen sporters eindelijk hun sportkleren weer uit de kast trekken. Kijkend naar de afgelopen 2 jaar is het erg belangrijk om fit en gezond te blijven. Samen met hun collega's kunnen ze dankzij de ECSG de vitaliteit op de werkvloer weer oppakken. Tijdens het event kunnen meer dan 3.200 deelnemers van bedrijven uit heel Europa samen sporten, plezier maken en netwerken.

Terug naar toen
De ECSG brengt na 45 jaar de ‘Olympische spelen voor de bedrijfssport’ weer terug naar Nederland. Daar waar het in 1977 begon in de stad Eindhoven op initiatief van Philips, bevindt het zich dit jaar in de provincie Gelderland. Een unicum voor dit event, wat normaliter in 1 stad wordt gehouden. Dit jaar is het een samensmelting van de gemeentes Arnhem, Apeldoorn, Ede en de Achterhoek. Met Nationaal Topsportcentrum Papendal als het kloppend hart en de main hub voor het evenement.

Het totaalpakket van de ECSG
Naast de vele sporten die op het ECSG actief zijn, zijn er ook andere leuke activiteiten te doen in de provincie Gelderland. Door de krachten van de verschillende steden te bundelen, kunnen sporters ook buiten de wedstrijden om genieten van een prachtig stukje natuur en vele kunstzinnige activiteiten. Een van deze bijzondere plekken is de Veluwe. Tijdens het event wordt een sports4all Veluwewalk georganiseerd. Hierbij kan 6 of 11 km wandelend worden afgelegd in de omgeving van de Veluwe. Dit zorgt ervoor dat de atleten zowel tijdens als rondom de ECSG een optimale beleving hebben.

Programma
Op woensdag 22 juni worden de sporten ontvangen voor het ophalen van hun accreditatie. Hierna volgt de openingsceremonie, waarbij de vlaggenparade centraal staat. De gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink, de algemeen directeur van VNO-NWC Cees Oudshoorn en de directeur van de Europese Company Sport Federatie Didier Besseyre zullen de deelnemers te woord staan. Na het ontsteken van de ECSG letters gaan de Games officieel van start. Gevolgd door 2 dagen vol competitie en afgesloten op zaterdag 25 juni met de laatste competities en de sluitingsceremonie.

Meer ECSG?
Wilt u meer weten over het event en de verschillende sportlocaties? Of bent u nieuwsgierig geworden naar de verschillende steden die bezocht worden? Voor alle informatie kunt u terecht op www.ecsgarnhem2022.com.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman