Direct door naar content

Nieuws

Minister Bruins maakt kennis met Achterhoeks sportleven

Maandag 19 maart was minister Bruno Bruins (Medische zorg en Sport) te gast in de Achterhoek om kennis te maken met het Achterhoekse sportleven.

De minister werd ontvangen bij voetbalvereniging DZC ’68. Bruno Bruins: “Mijn ambitie op het gebied van sport kan ik heel kort samenvatten: ik gun mensen lol in sport. Daarvoor wil ik mij inzetten. In de topsport, breedtesport en gehandicaptensport. We zijn bezig met een sportakkoord waarin het Nederlands sportbeleid voor de komende jaren vastgelegd moet worden. Dit sportakkoord moet het sociale, maatschappelijke en economische belang van sport omzetten in concrete afspraken. Vanavond maak ik kennis met het Achterhoekse sportleven en doe ik graag ideeën op om mee te nemen in dit sportakkoord.”

Samen actief
Alle (sport)organisaties die betrokken waren bij het bezoek van de minister, hadden flink uitgepakt. Het bezoek werd vervolgd in de nieuwbouwlocatie van het Graafschap College. Hier ging de minister in gesprek met (oud)studenten en docenten over bijzondere sportinitiatieven van de opleiding Sport & Bewegen. Vervolgens was de SaZa Topsporthal het podium voor inspirerende ontmoetingen over breedtesport en topsport. De avond werd afgesloten bij Betaald Voetbalvereniging De Graafschap, waar Achterhoekse verenigingen tijdens een speeddate met de minister en diverse sport-gerelateerde organisaties in gesprek konden gaan over hun ideeën en behoeften. Ook werd hier een presentatie gegeven over de Special Olympics Nationale Spelen. Volgens Bruins levert het grootste sportevenement uit de geschiedenis van de Achterhoek een grote bijdrage aan de inclusieve samenleving. Mensen met een beperking moeten volwaardig mee doen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten. Bruins ziet het als een uitdaging om ook op dit terrein belangrijke stappen te zetten in de komende kabinetsperiode.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman