Direct door naar content

Nieuws

Samen actief voor een gezonde sportkantine

Best raar: veel mensen sporten niet alleen omdat ze dat leuk vinden, maar ook omdat ze fit en gezond willen blijven. Toch zie je dat laatste weinig terug in het aanbod van (en de vraag naar) etenswaren en drinken in de sportkantine. Patat, snoep of chips na een training of wedstrijd is veelal de normaalste zaak van de wereld. Hoe maak je het voor sporters dan aantrekkelijk om hun gezonde leefstijl door te zetten in de sportkantine? De keuze voor gezond eten en drinken kun je makkelijker en aantrekkelijker maken, en daar hebben de beheerder van de sportkantine en de vereniging invloed op. 

Geen verbod op patat
Steeds meer sportclubs hebben het stimuleren van een gezondere leefstijl op de agenda staan. Team:Fit, een programma van stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), ondersteunt sportclubs en -accommodaties bij het gezonder maken van hun kantine. Niet door de patat te verbieden, maar door daarnaast iets gezonds aan te bieden en dat goed zichtbaar te maken. Zo wordt de gezondere keuze een makkelijke keuze. 

Ook aan de slag met Team:Fit?
Voor één koploper per gemeente in de Achterhoek is er gratis ondersteuning van een Team:Fit Coach. Samen met de sportclub gaat de Team:Fit Coach aan de slag met het gezonder maken van de kantine. Er zijn al meer dan 1200 sportkantines door heel Nederland aangesloten bij Team:Fit. Zij zetten allemaal stappen op weg naar een gezonder aanbod. Wil je met jouw club of accommodatie ook aan de slag met gezondere voeding in de kantine? Stuur dan voor maandag 7 mei een e-mail naar josien.terbeek@achterhoekinbeweging.nl. Geef in een korte motivatie aan waarom jullie vereniging de koploper in je gemeente moet zijn. Op maandag 21 mei ontvangen alle uitgekozen Achterhoekse koplopers een bericht. Voor alle koplopers in de Achterhoek is er op maandag 18 juni een gezamenlijke kick-off.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers