Direct door naar content

Nieuws

Achterhoekse FIFA Cup voor jongeren

Achterhoekse jongeren in beweging

E-sport is in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld in Nederland en daarin zien we veel maatschappelijke kansen. Zoals kansen om in contact te komen met deze doelgroep en aan te sluiten bij de belevingswereld. We zien dat jongeren elkaar steeds vaker opzoeken bij het spelen van online games. Daarbij zien we dat bewegen ook steeds vaker een onderdeel is van een game en geloven wij ook dat door het zien sporten in een game, echt zelf fysiek sporten wordt gestimuleerd.

Via deze Achterhoekse FIFA Cup hebben gemeenten en/of welzijnsorganisaties de mogelijkheid om jongeren te informeren over de activiteitenkalender en een aansluiting te vinden bij de lokale sportactiviteiten.

Finale op De Vijverberg in Doetinchem
De vier beste deelnemers vanuit de lokale toernooien worden uitgenodigd voor het eindtoernooi 19 september einde van de middag op De Vijverberg in Doetinchem. Tijdens dit eindtoernooi zijn er ook fysieke activiteiten waarin we de twee werelden gamen en bewegen bij elkaar willen brengen. Daarbij wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. In overleg met de gemeenten en welzijnsorganisaties wordt gekeken welke vervolgacties we geven aan alle deelnemers.

Meer informatie over dit toernooi en de aanmeldprocedure wordt via de desbetreffende gemeente en/of welzijnsorganisatie gecommuniceerd. De uitvoering ligt in handen van Home of eSports.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers