Direct door naar content

Nieuws

Uniek sporten in de Achterhoek tijdens de Nationale Sportweek

Sportaanbieders zetten hun deuren open voor mensen met een beperking

Tijdens de Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september staat alles in het teken van sport- en beweegplezier. Oók voor mensen met een beperking (visueel, auditief, lichamelijk en / of verstandelijk), een stoornis in het autismespectrum of chronische aandoening. In en rondom de Nationale Sportweek kunnen zij in de Achterhoek kennismaken met diverse activiteiten bij allerlei sportaanbieders. Een perfecte kans om te ervaren hoe leuk & gezond sporten en bewegen is. Doe je mee?

Locaties en aanbod
In verschillende gemeenten in de Achterhoek bieden sportaanbieders tijdens de Nationale Sportweek een divers sportaanbod voor mensen met een beperking. Iedereen is welkom om deel te nemen! Let op: voor de activiteiten in de gemeente Oude IJsselstreek moet je je vooraf aanmelden.

Aalten
Hieronder vind je een aantal activiteiten in de gemeente Aalten. Aanmelden is niet nodig.

 • Buitensporten; o.a. bocce, atletiek, loop- en bootcampactiviteiten Onder leiding van Brichbour bij Sportpark Zuid, Bocholtsestraatweg 67a in Aalten.
 • Fitness en spinning Onder leiding van Brichbouw bij Rob’s Sports, ’t Boske 11 in Aalten.
 • Fitness (aangepast) Onder leiding van Brichbouw bij Rob’s Sports, ’t Boske 11 in Aalten.
 • ‘Door beleving in beweging’; belevingsgerichte sport- en spelactiviteiten Voor mensen van alle leeftijden met een ernstige (meervoudige) beperking. Onder leiding van Brichbouw aan de Slaadreef 41 in Aalten.
 • Thai Chi for Health Bij Hanami aan de Damstraat 4i in Aalten.
 • Qi Gong Bij Hanami aan de Damstraat 4i in Aalten.

Het volledige aanbod in de gemeente Aalten vind je op vitaalbad.nl.

Bronckhorst
VV Vorden organiseert zaterdag 22 september een oefenwedstrijd voor haar G-team tegen familie en bekenden. De wedstrijd begint om 11.30 uur. Iedere speler mag iemand meenemen, dat kan een familielid zijn of een bekende. Voorafgaand aan de wedstrijd worden er teamfoto’s gemaakt van het G-team van VV Vorden. Iedereen is welkom de oefenwedstrijd bij te wonen aan de Oude Zutphenseweg 11 in Vorden. 

Het volledige aanbod in de gemeente Bronckhorst vind je op www.bronckhorst.nl/nationalesportweek

Doetinchem

 • Sportmarkt; met ruim 30 aanbieders en optredens Zaterdag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur in de binnenstad van Doetinchem.

Het volledige aanbod in de gemeente Doetinchem vind je hier.

Oude IJsselstreek
Hieronder vind je een aantal activiteiten in de gemeente Oude IJsselstreek. Je kunt je hiervoor aanmelden bij g.schuurman@helpgewoon.nl.

 • G-Voetbal voor jeugd Jongens en meiden die graag willen voetballen, maar waarvoor het ‘reguliere’ aanbod niet/minder geschikt is kunnen woensdag 19 en 26 september van 19:00 tot 20.00 uur. Locatie: Voetbalclub SDOUC, Anton Tijdinklaan 7 in Ulft.
 • Gym extra voor de motorische ontwikkeling (6-7 jr) Vanaf dit schooljaar bieden Buurtsportcoaches Gym Extra aan voor kinderen met een motorische achterstand. Kom voor meer informatie donderdag 20 of 27 september naar Sporthal IJsselweide, Industrieweg 2 in Gendringen.
 • Informatieavond overgewicht (8 t/m 12 jr) Tijdens deze avond op 27 september van 19.00 tot 21.00 uur ontvangen ouders en kinderen meer info over de Go4Fit Family Edition leefstijlinterventie. Locatie: Sportcentrum Fit in, Guldenweg 1a in Varsseveld.
 • Atletiek voor kinderen/jeugd met autisme Bij de Dalind-groepen van Atletico ’73 worden de trainingen zo ingericht dat de sporters zich prettig voelen en iedereen zich kan ontwikkelen. Kom kennismaken op vrijdag 21 of 28 september van 18.00 tot 19.00 uur bij Atletiekvereniging Atletico ’73, Waalstraat 5 in Gendringen.
 • Fitnessen met extra ondersteuning (kinderen en volwassenen) Brichbouw geeft sportondersteuning bij verschillende sport- en gezondheidscentra. Zo wordt ook een fitnessgroep in Terborg begeleid. Kom kennismaken op zaterdag 22 of 29 september van 11.15 tot 12.15 uur bij Sportcentrum Physique, ’t Veld 28 in Terborg.

Het volledige aanbod in de gemeente Oude IJsselstreek vind je hier.

Winterswijk
Hieronder vind je een aantal activiteiten in de gemeente Winterswijk. Aanmelden is niet nodig.

 • Indoor fitness, tennis en vrije spelactiviteiten Voor mensen van alle leeftijden met enige mate van een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Onder leiding van Brichbouw op dinsdag 18 en 25 september van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdag 15, 22 of 29 september van 10.00 tot 11.00 uur bij Sport en Gezondheidscentrm De Tuunte, Europapark 6 in Winterswijk.
 • ‘Kom in beweging’; sport- en spelactiviteiten Voor 40+’ers met enige mate van een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Onder leiding van Brichbouw op zaterdag 15, 22 of 29 september van 10.00 tot 11.00 uur bij Sportzaal Helmhorst, Lange Brug 5 in Winterswijk.
 • ‘Door beleving in beweging’; belevingsgerichte sport- en spelactiviteiten Voor mensen van alle leeftijden met een ernstige (meervoudige) beperking. Onder leiding van Brichbouw op zaterdag 15, 22 of 29 september van 11.30 tot 12.30 uur bij Sportzaal Helmhorst, Lange Brug 5 in Winterswijk.
Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman