Direct door naar content

Nieuws

Tentoonstelling Superboeren 65 jaar De Graafschap te zien in Stadsmuseum Doetinchem

Stadsmuseum Doetinchem laat een unieke tentoonstelling zien én beleven over 65 jaar De Graafschap, dé voetbalclub van de Achterhoek. Een club die staat voor meer dan voetbal alleen, zo wordt duidelijk uit de roemruchte historie van de Doetinchemmers. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 23 maart tot en met zondag 25 augustus in het Stadsmuseum Doetinchem.

Vier thema’s

De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van vier thema’s: helden, vreugde, verdriet en DNA. Daarmee is de afgelopen maanden keihard gewerkt om een belevenisvolle tentoonstelling neer te zetten over het 65-jarig jubileum van de Superboeren. De tentoonstelling bevat een unieke verzameling van foto’s, video’s, documenten en attributen die aan de rijke historie van De Graafschap verbonden zijn. Speciale interviews maken het tot een virtuele beleving.

Verleden én ‘heden’

Voor iedere Superboer is een bezoek aan het Stadsmuseum een aanrader. Het geheel wordt op een interactieve wijze geëxposeerd, waarbij er aandacht is voor een breed scala aan onderwerpen. Van het oprichtingsjaar 1954 tot de promotie in 2018 en van historische overwinningen in het verleden tot de bouw van de nieuwe supporterskantine; het komt allemaal aan bod in het Doetinchemse Stadsmuseum.

Prachtige anekdotes

Speciaal voor deze tentoonstelling is deze locatie, aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem, omgetoverd tot een blauw-wit walhalla. De tentoonstelling is te zien van 23 maart tot en met 25 augustus 2019. Diverse hoogte- en dieptepunten, prachtige Superboeren-anekdotes, het D’RAN-gevoel en het Achterhoekse DNA vormen de rode draad van de tentoonstelling.

Openingstijden Stadsmuseum: dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17.00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De entree bedraagt €4,75 (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.

Voor meer informatie: http://www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman