Direct door naar content

Nieuws

DUO fietsevenement in de Achterhoek

Op maandag 20 mei 2019 vindt weer het regionale DUO-fiets evenement plaats in de gemeente Montferland. Zorgorganisatie Azora werkt samen met collega zorginstellingen uit de hele Achterhoek, de gemeente Montferland en Achterhoek in Beweging om bewoners en begeleiders een prachtige middag te bezorgen. Ook de Stichting Hersenletsel is één van de deelnemers dit jaar.

Duo-fietsen

De partijen willen met het evenement aandacht vragen voor het fenomeen DUO-fietsen. DUO-fietsen worden bij zorginstellingen steeds vaker aangeschaft en ingezet voor mensen die door hun leeftijd of door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen met een begeleider en met trapondersteuning kan met een DUO-fiets toch weer genoten worden van een rondje door je dorp of een rondje in de natuur. Dat geeft zowel de begeleider als de bewoner of cliënt veel plezier. Samen naar buiten, onderweg een gesprekje of juist genieten van de stilte.

Deelnemers 

Met ruim 35 fietsen en daarmee 70 deelnemers zal het op 20 mei vooral een gezellig evenement worden. Bewoners/cliënten en begeleiders zijn binnen de betrokken zorgorganisaties en stichtingen geworven. Alle deelnemers worden om 14.00 uur verwacht bij woonzorgcentrum Gertrudis in ’s-Heerenberg. Vandaar start zowel de 15 kilometer (om 15.00 uur), als de 20 kilometer route (om 14.30 uur). Rond 16.00 uur komen alle fietsers weer terug bij Gertrudis. Daar wacht hen een feestelijk onthaal. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje, aangeboden door de organisatie.

Medeorganisatoren 

De gemeente Montferland is medeorganisator van het evenement en zorgt voor allerlei voorzieningen, maar is ook actief betrokken. Eén van de wethouders fietst bijvoorbeeld ook met zijn moeder mee. Vervoersbedrijf Mainfreight zorgt kosteloos voor het vervoer van ruim 30 fietsen en is daarom een belangrijke ondersteuner van het evenement. is een belangrijke ondersteuner van het evenement, zij zorgen kosteloos voor het vervoer van ruim 30 fietsen van en naar het startpunt. Verder levert van Raam, fabrikant en reparateur van DUO-fietsen, fietsen en een bezemwagen. Zo is ook het onderhoud tijdens de route gegarandeerd. Harm Takke stelt een tweede bezemwagen ter beschikking.

Ook vrijwilliger worden?

Aanmelden voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk. Maar vrijwilligers die het leuk vinden om te fietsen met bewoners zijn bij elke zorgorganisatie altijd van harte welkom. Als u dit aanspreekt kunt u informeren bij uw gemeente, een lokale zorginstelling of zorgboerderij over wat u hierin zou kunnen betekenen.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman