Direct door naar content

Nieuws

Kom aanmoedigen of neem deel aan de Achterhoekse Unieke Spelen

De Achterhoekse Unieke Spelen is een sportevenement voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In Gemeente Aalten is de aftrap van de Achterhoekse Unieke Spelen op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019.

De voorbereidingen zijn in volle gang en inmiddels hebben ook de eerste mensen zich aangemeld. Iedereen maakt zich klaar voor de Achterhoekse Unieke Spelen: een evenement door en voor Achterhoekers, gericht op ALLE unieke sporters van de Achterhoek.

Programma
Op zaterdag 22 juni staan vijf sporten centraal: bocce, voetbal, beachvolleybal, atletiek en wielrennen. De sporters gaan hierbij de strijd met elkaar aan, maar uiteraard zal ook de olympische gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” centraal staan. Daarnaast worden demosporten aangeboden en diverse clinics verzorgd.

Op zondag 23 juni wordt voor de vierde keer de Triathlon Aalten georganiseerd. Dit jaar wordt ook de Unieke Recreatieve Triathlon georganiseerd, zodat eveneens alle Achterhoekse Unieke Sporters kunnen deelnemen. De triathlon krijgt een aangepast parcours en aangepaste spelregels. Zo gaan de deelnemers bijvoorbeeld niet de Slingeplas in, omdat dat water te koud is. Zij gaan naar zwembad ’t Walfort. Daar kunnen ze een halfuur zwemmen of drijven onder begeleiding.

Extra’s
Naast het reguliere programma is er de mogelijkheid om rond te rijden in een koets met paarden. Zij zijn aanwezig van 11.00 – 16.00 uur. In de deze koets kunnen ook rolstoelen. Daarnaast kan je op het spellenplein stoepranden en boogschieten (veilige pijlen en ook geschikt voor rolstoelers) of de wielerbaan op met een racerunner.

Tevens is voetbalvereniging de Graafschap met scouts, de voorzitter en een speler aanwezig. Niet alleen leuk voor een foto, maar de deelnemers van de Achterhoekse Unieke Spelen maken ook nog eens kans om volgend jaar mee te spelen in de Bijzondere Eredivisie. Filmopnamen worden gemaakt door de KRO/NCRV, Klaas van Kruistem is hierbij ook aanwezig.

Aanmoedigen
De sporters die deelnemen aan de Achterhoekse Unieke Spelen willen graag aangemoedigd worden. Het zal voor zowel de sporters als het publiek een leuk evenement worden. Iedereen is welkom, dus noteer 22 & 23 juni alvast in je agenda, zodat je de sporters toe kan juichen langs de kant!

Aanmelden
Wil je meer informatie over de Achterhoekse Unieke Spelen? Of wil je rustig het aanbod van activiteiten bekijken? Kijk dan op www.achterhoekseuniekespelen.nl. Aanmelden kan t/m 15 juni 2019 via de website.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman