Direct door naar content

Nieuws

Kom aanmoedigen of neem deel aan de Achterhoekse Unieke Spelen

De Achterhoekse Unieke Spelen is een sportevenement voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. In Gemeente Aalten is de aftrap van de Achterhoekse Unieke Spelen op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019.

De voorbereidingen zijn in volle gang en inmiddels hebben ook de eerste mensen zich aangemeld. Iedereen maakt zich klaar voor de Achterhoekse Unieke Spelen: een evenement door en voor Achterhoekers, gericht op ALLE unieke sporters van de Achterhoek.

Programma
Op zaterdag 22 juni staan vijf sporten centraal: bocce, voetbal, beachvolleybal, atletiek en wielrennen. De sporters gaan hierbij de strijd met elkaar aan, maar uiteraard zal ook de olympische gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” centraal staan. Daarnaast worden demosporten aangeboden en diverse clinics verzorgd.

Op zondag 23 juni wordt voor de vierde keer de Triathlon Aalten georganiseerd. Dit jaar wordt ook de Unieke Recreatieve Triathlon georganiseerd, zodat eveneens alle Achterhoekse Unieke Sporters kunnen deelnemen. De triathlon krijgt een aangepast parcours en aangepaste spelregels. Zo gaan de deelnemers bijvoorbeeld niet de Slingeplas in, omdat dat water te koud is. Zij gaan naar zwembad ’t Walfort. Daar kunnen ze een halfuur zwemmen of drijven onder begeleiding.

Extra’s
Naast het reguliere programma is er de mogelijkheid om rond te rijden in een koets met paarden. Zij zijn aanwezig van 11.00 – 16.00 uur. In de deze koets kunnen ook rolstoelen. Daarnaast kan je op het spellenplein stoepranden en boogschieten (veilige pijlen en ook geschikt voor rolstoelers) of de wielerbaan op met een racerunner.

Tevens is voetbalvereniging de Graafschap met scouts, de voorzitter en een speler aanwezig. Niet alleen leuk voor een foto, maar de deelnemers van de Achterhoekse Unieke Spelen maken ook nog eens kans om volgend jaar mee te spelen in de Bijzondere Eredivisie. Filmopnamen worden gemaakt door de KRO/NCRV, Klaas van Kruistem is hierbij ook aanwezig.

Aanmoedigen
De sporters die deelnemen aan de Achterhoekse Unieke Spelen willen graag aangemoedigd worden. Het zal voor zowel de sporters als het publiek een leuk evenement worden. Iedereen is welkom, dus noteer 22 & 23 juni alvast in je agenda, zodat je de sporters toe kan juichen langs de kant!

Aanmelden
Wil je meer informatie over de Achterhoekse Unieke Spelen? Of wil je rustig het aanbod van activiteiten bekijken? Kijk dan op www.achterhoekseuniekespelen.nl. Aanmelden kan t/m 15 juni 2019 via de website.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers