Direct door naar content

Nieuws

Sportief Buurthuis IJsselweide creëert speel-, beweeg- en ontmoetingsplek!

Verenigingen, buurtsportcoaches en Sportief Buurthuis IJsselweide (SBIJ) hebben de krachten en kennis gebundeld en gezamenlijk met de gemeente Oude IJsselstreek, natuurlijke speeltoestellen van hout aangeschaft. De toestellen zijn door vele vrijwilligers samen geplaatst op de vrije weide voor de sporthal. Met deze plek is een mooie speel- en beweegplek gecreëerd waar niet alleen de allerkleinste kunnen spelen, maar ook senioren terecht kunnen. Zo ontstaan er een nieuwe ontmoetingsplek!

Met de realisering van deze plek komt de droom van SBIJ een stapje dichterbij: een Open en Vitaal Sportpark IJsselweide!

Sportief Buurthuis IJsselweide – de ontmoetingsplek in een sportieve omgeving
Sportief Buurthuis IJsselweide is er voor jong en oud, voor fanatiek sporter en recreant, voor wandelaar en supporter en is dé plek om vrienden te maken. De clubs en hun sportaanbod op de IJsselweide bieden bewoners uit Ulft en Gendringen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en invulling te geven aan hun vrije tijd.  Samen bewegen, aan wedstrijden deelnemen of heerlijk supporter zijn van de (klein)kinderen.

Daarnaast biedt Sportief Buurthuis met haar uitgebreide netwerk van sportorganisaties, opleidingsinstituten, sportprofessionals en buurtsportcoaches een optimale omgeving aan studenten om toppers te worden in hun vakgebied.
Met zorginstellingen wordt invulling gegeven aan de dagbesteding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met de vrijwilligers van de clubs zorgen zij dat het sportpark op en top verzorgd wordt.

Zo vindt de verschuiving plaats van een sportpark naar een sportief buurthuis. Van sporten naar elkaar ontmoeten in een sportieve omgeving!

Open en Vitaal Sportpark
Wil je als vereniging meer weten over dit thema of er zelf ook mee aan de slag? Neem contact op met Jan Minkhorst via email Jan.Minkhorst@achterhoekinbeweging.nl of telefonisch op 06 -14914645.

Voor vragen over het Sportief Buurthuis IJsselweide kun je contact opnemen met Larissa Hooijman: 06-11527754 of via email L.hooijman@helpgewoon.nl.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman