Direct door naar content

Nieuws

Wat gaat Achterhoek in Beweging doen om Achterhoekers in beweging te brengen?

Na het Achterhoeks Beweeg- en Sportakkoord 2020 – 2030 ligt er nu de ambitieuze uitvoeringsagenda 2020 – 2024.

Het Beweeg- en Sportakkoord kent verschillende thema’s, waarvan een deel is uitgewerkt en andere in de steigers staan. ‘Uniek Sporten’ voor mensen met een beperking, ‘Vitaal Ouder Worden’ voor senioren en ‘Open Clubs’ voor alle Achterhoekers zijn drie thema’s waarvoor Achterhoek in Beweging stevige doelen en acties op papier heeft gezet.

Zo gaan we werken aan een sportloket voor unieke sporters, mensen met een beperking. Hier brengen we vraag en aanbod op het gebied van sport bij elkaar, zodat mensen met een beperking beter geholpen worden om een passende sport te vinden. Sportaanbieders bieden we ondersteuning onder meer bij het ontwikkelen van een nieuw sportaanbod, het werven van nieuwe leden en trainers en aanvragen van subsidies.

Voor senioren gaan we acht tot tien nieuwe sportvarianten introduceren. Denk aan: handbal, tennis, hockey, rugby, tafeltennis of aangepast volleybal. We bieden ondersteuning bij het opzetten van nog eens vijf tot acht Walking Football initiatieven.

Om in de Achterhoek een bestendig en duurzaam sportlandschap te laten ontstaan, streven we naast goede sportaccommodaties en sterke verenigingen ook naar Open Clubs en Open Sportparken. Dat zijn clubs/sportparken die meer doen dan het gewone aanbod. Ze kijken ook naar wat er in de wijk en buurt aan behoeften is en spelen daar op in.

Achterhoek in Beweging gaat in de komende periode inzetten op kennisdeling en bijeenkomsten rond thema’s, zodat sportclubs bij elkaar kunnen kijken en hun ervaringen kunnen delen. We bieden ook begeleiding op maat aan sportclubs die zich willen ontwikkelen tot een ‘Open Club’.

Dit zijn enkele van de vele acties die eraan komen. We zetten verschillende communicatiemiddelen in en monitoren de resultaten.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers