Direct door naar content

Nieuws

Achterhoekse (ex)topsporters zetten zich in als Supporter van Achterhoek in Beweging

Verschillende Achterhoekse (ex)topsporters gaan Achterhoekers aanmoedigen en inspireren om te sporten, te bewegen en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Dat doen de topsporters als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. De topsporters willen mensen motiveren door hun eigen verhalen en ervaringen te delen en/of zich actief in te zetten bij sportieve activiteiten en evenementen in de Achterhoek. De topsporters willen daarmee een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor jong en oud.

Alle Achterhoekers in beweging brengen
Als ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’ gaan de topsporters zich inzetten voor het programma Achterhoek in Beweging. Hierin werken de Achterhoekse gemeenten samen met verschillende organisaties in de Achterhoek om initiatieven te ontwikkelen die aanzetten tot sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Het doel van Achterhoek in Beweging is om alle Achterhoekers in beweging te brengen. De Achterhoekse topsporters zijn als ‘supporters’ een inspiratiebron en gaan een voorbeeldrol vervullen voor jong en oud in de Achterhoek.

Supporters handbalster Dione Housheer en rolstoeltennister Aniek van Koot
De eerste twee supporters van Achterhoek in Beweging zijn handbalster Dione Housheer uit Ulft en rolstoeltennister Aniek van Koot uit Dinxperlo. Dione Housheer speelt in het Nederlands dameshandbalteam en komt uit voor de Deense club Nykøbing Falster HK. Als Supporter van Achterhoek in Beweging zal de handbalster zich voor verschillende onderdelen gaan inzetten om mensen enthousiast te maken voor sport en bewegen. “Talentontwikkeling, evenementen en een gezonde jeugd zijn de thema’s waar ik de meeste raakvlakken mee heb en wat mij het meeste aanspreekt”, zegt Dione. Ook rolstoeltennister Aniek van Koot zet zich in als supporter. Aniek van Koot wil als supporter een inspiratiebron zijn voor Uniek Sporten en Talentontwikkeling in de Achterhoek. “Mensen met een beperking hebben ook talenten en moeten gewoon mee kunnen doen. Er is vaak veel meer mogelijk dan mensen denken”, vertelt Aniek.

Supporters en ambassadeurs zetten Achterhoek in Beweging op de kaart
Achterhoek in Beweging wil alle Achterhoekers in beweging brengen door initiatieven te ontwikkelen die aanzetten tot sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Dat kan alleen door slimme verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties. Om dat te bereiken zijn er naast supporters ook ‘Ambassadeurs van Achterhoek in Beweging’. Deze ambassadeurs zetten als slimme verbinders met veel enthousiasme en overgave hun netwerk en expertise in om Achterhoekse mensen en organisaties in beweging te brengen.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers