Direct door naar content

Nieuws

Wij als Achterhoekers zijn onze club trouw gebleven, bedankt!

Achterhoekers zijn een loyaal volkje. Dat blijkt uit de manier waarop onze verenigingen en hun leden reageerden op de beperkingen van corona. Waar vele Nederlandse clubs lijdzaam toe moesten zien hoe hun leden massaal hun abonnement opzegden, bleven wij Achterhoekers onze clubs trouw. En daar zijn we trots op! Met de campagne ‘Achterhoek, de grootste vereniging van Nederland’, die op 8 september van start is gegaan, bedankt Achterhoek in Beweging de leden en clubs uit onze regio voor hun trouw, geduld, creativiteit, flexibiliteit en vooral loyaliteit.

Loyaal tijdens corona
Door corona raakten sportvelden, tribunes en kantines leeg, bleven muziekinstrumenten in de koffers en werden trainingen, wedstrijden en oefeningen gestaakt. Het verenigingsleven viel stil. Dat waren onzekere momenten voor vele clubs. Wat als leden nu massaal gaan opzeggen? Kunnen we rondkomen zonder kantineomzet? Zal het verenigingsgevoel dit overleven? Allemaal vragen die leven bij de betrokken verenigingsbesturen. In de Achterhoek bleek die angst gelukkig grotendeels ongegrond. We bleven onze clubs massaal trouw. En andersom bleven de clubs hun leden trouw. Dat is écht heel bijzonder. Iets waar we samen heel trots op mogen zijn.”

De campagne
Om iedereen binnen het Achterhoekse verenigingsleven te bedanken is er een campagnefilm gemaakt. Deze film is tot stand gekomen door de medewerking van vele verschillende verenigingen uit alle acht Achterhoekse gemeenten.
Het doel van deze campagne en van de film, is het in de spotlights zetten van de spilfunctie én de krachtige verbindende rol van verenigingen (uniek voor onze regio). We benadrukken de verbindende rol, de sociale cohesie en zeker het saamhorigheidsgevoel van een vereniging. We zetten in op loyaliteit van leden, het samen zijn en de verbondenheid die juist Achterhoekse verenigingen zo kenmerkt. De campagne is een stevig startpunt van het toekomstbeeld van verenigingen binnen de diverse gemeenten én in de Achterhoek.

We gaan er weer voor
Op www.degrootstevereniging.nl is alle informatie over de campagne te vinden. Het biedt alle verenigingen in de Achterhoek een praktische communicatietoolkit vol teksten, beelden en tips om het verenigingsgevoel er weer lekker in te krijgen. We roepen op om massaal de campagnefilm en de foto’s te delen op de verenigingswebsites en social mediakanalen om te laten zien dat we samen de grootste vereniging van Nederland zijn! Dát is De Achterhoek op z’n best. Deel ook jouw verenigingsgevoel en vermeld daarbij de hastag #scholderanscholder.

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman