Direct door naar content

Nieuws

Met ‘Heel gemeente Aalten beweegt’ op weg naar een gezonde leef- en werkomgeving

AALTEN – Met ruim 25 vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties die actief zijn in de gemeente Aalten hebben we de afgelopen maanden meegedacht over de toekomst van bewegen en sporten in hun gemeente. Al hun plannen en doelstellingen hebben geleid tot het lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel gemeente Aalten beweegt’ dat dinsdag 1 december online werd gepresenteerd en ondertekend.

Vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties wilen met dit sportakkoord bereiken dat meer inwoners gaan sporten en bewegen en dat de mogelijkheden daarvoor beter worden benut. Om dat te realiseren hebben deze vertegenwoordigers acht ambities en resultaten geformuleerd. Zo is ten doel gesteld om door uitwisseling van faciliteiten, trainers en materialen verenigingen en sportaanbieders te ondersteunen en om daarnaast verenigingen hulp te bieden waar mogelijk. Ook willen zij beweging inzetten als middel voor sociale binding en preventie, en inwoners beter informeren over het lokale sport- en beweegaanbod. Voor de jeugd is als doel gesteld dat ze weer leren te bewegen en dat tot de leeftijd van 21 jaar ook structureel te borgen. Voor volwassenen ligt de focus op aandacht voor bewegen door de dag heen. Bij beide doelgroepen, zowel de jeugd als de volwassenen, is het doel om bewustwording creëren van de positieve effecten van bewegen en plezier hebben in bewegen. Tenslotte vormen vitale medewerkers een belangrijke aandachtsgroep door bijvoorbeeld onder werktijd beweeg- en sportmogelijkheden aan te bieden.

De sectoren onderwijs, sport, zorg en het bedrijfsleven in Aalten erkennen de maatschappelijke kracht van sport en gaan samen aan de slag om deze ambities te realiseren. Daarmee hopen zij inwoners uit Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en het buitengebied de positieve effecten van bewegen te laten ervaren zodat veel inwoners plezier hebben of krijgen in bewegen.

‘Heel gemeente Aalten beweegt’ maakt onderdeel uit van het Regionale Beweeg- en Sportakkoord 2020-2030 dat met alle acht Achterhoekse gemeenten is opgesteld. In een online bijeenkomst op 1 december, werd het lokaal Beweeg- en Sportakkoord van de gemeente Aalten, vanwege de coronaregels, ondertekend door een aantal betrokkenen. De overige partners hebben digitaal hun handtekening onder het akkoord gezet. Nieuwe partners zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Elena@talentverbinder.nl.

De onlinebijeenkomst is hier terug te kijken.
Het lokaal sportakkoord ‘Heel gemeente Aalten Beweegt’ is hier te lezen.

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman