Direct door naar content

Nieuws

Sponsorride Pumptrackbaan Aalten

Op zaterdag 3 juli (van 13.00 uur tot 16.00 uur) organiseren de initiatiefnemers van de nieuwe pumptrackbaan op Sportpark Zuid een echte sponsorride (sponsorloop op wielen) voor alle kinderen en eventueel volwassen van klein tot groot. De bedoeling van dit evenement is om geld in te zamelen om de laatste puntjes op de ‘ i ’ te zetten voor deze geweldige pumptrackbaan.

Door subsidies van LEADER, Bosa, een grote donatie van hoofdsponsor Rose Bikes Bocholt en giften van een groot aantal gulle sponsoren is 93 % van de totale kosten (€ 140.000) gedekt. Met deze sponsorrride willen we de laatste 7% kunnen bekostigen. 

Een pumptrackbaan is een verhard parcours met veel hoogteverschil en uitdagende bochten. De baan die hier wordt aangelegd is ontworpen door Joost Wichman, oud-wereldkampioen Fourcross, en volgens de richtlijnen van de KNWU. Hij kan worden benut als officiële wedstrijdbaan. Het is een laagdrempelige sport, iedereen kan meedoen, op BMX-fietsen, stepjes, crossfietsen of zelfs skateboards en loopfietsjes.

 

Wordt ook een Tornado en doe mee! 

De pumptrackbaan is voor en van iedereen! Je kunt meedoen op je eigen fiets, loopfiets, step, skeelers, crossfiets of mountainbike. Er zijn op Sportpark Zuid drie verschillende routes uitgezet die de deelnemers kunnen maken:

  • Racefiets route: 

600 meter

  • Mountainbike/crossfiets route: 

500 meter 

  • Step/skeelerbaan:

300 meter.

Een deelnemer mag uiteraard verschillende sponsoren vragen. De sponsorprijs is vrij en het maximaal aantal rondes is tien. 

We gaan er met z’n allen een leuke en sportieve dag van maken met de muziek van DJ Wimpie. Wil je als vereniging of zelf gebruik maken van deze geweldige pumptrackbaan? Doe dan ook mee aan deze leuke sponsorride!  

Je kunt je hier inschrijven!

 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner De Graafschap
Logo partner Graafschap college
Logo partner KNVB
Logo partner Menzis
Logo partner Pak An!
Logo partner Provincie Gelderland
Logo partner Rabobank
Logo partner Sociaal domein Achterhoek
Logo partner Topsport gelderland
Logo partner Stolwijk Kelderman