Direct door naar content

Nieuws

Kies je Unieke Sport: speciaal voor mensen met een beperking.

Sporten is belangrijk. Welke leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen je ook hebt; met sporten zorgen we er samen voor dat iedereen er bij hoort en mee kan doen onze samenleving.

Om unieke sporters op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, organiseert Achterhoek in Beweging, samen met de buurtsportcoaches en de sportverenigingen, voor het 3e jaar op rij het sportstimuleringsproject 'Kies je Unieke Sport'. 

Met ‘Kies je Unieke Sport’ kunnen deelnemers 3x gratis meetrainen om kennis te maken met de verschillende sportaanbieders en hun sportaanbod. Daarnaast is ‘Kies je Unieke Sport’ ook bedoeld om de sportparticipatie te verhogen. 

Loes Lageschaar, Coördinator Uniek Sporten bij Achterhoek in beweging: “Sporten & bewegen voor iedereen!”, dat is wat we willen. Ik vind het dan ook geweldig om te zien dat alle Achterhoekse gemeenten hier aandacht voor hebben en dat zoveel sportclubs zich actief inzetten om dit mogelijk te maken. “Kies je Unieke Sport” is eigenlijk niets anders dan een hele leuke en toegankelijke manier om eens een sport uit te proberen. Gratis, zonder enige verplichting, gewoon lekker ervaren. En dat geldt ook voor de verenigingen; door mee te doen kunnen zij ook op een laagdrempelige manier ervaren hoe dat is, sporten met deze doelgroep.” 

Het aanbod is heel divers. Van voetbal tot paardrijden en van yoga tot boogschieten. Benieuwd welke sportaanbieders er zijn en wat zij aanbieden? Klik dan hier. Hier kunnen de deelnemers zich ook aanmelden.

Vragen? 
Voor vragen kun je mailen of bellen naar Loes Lageschaar 

Email: loes.lageschaar@achterhoekinbeweging.nl 
Mobiel: 06- 13 62 70 66.

 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman
Logo Kanjers voor Kanjers