Direct door naar content

Nieuws

Website bericht Halfuurtje Door Je Buurtje

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 14 november Halfuurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen. Want bewegen is namelijk voor iedereen gezond. Zo verhoogt het je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes.

Zo doe jij ook mee aan Halfuurtje Door Je Buurtje
Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee kunnen wij bijhouden hoeveel Nederlanders er op 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben. In de app kun jij je vanaf 1 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen, is tijdens het wandelen de SamenGezond App aanzetten. Vorig jaar liepen er meer dan 11.000 Nederlanders ruim 31.000 kilometer bij elkaar, maar dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom voor 14 november zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om ook een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter! 

Je kunt je nu aanmelden via halfuurtjedoorjebuurtje.nl.

Heel veel succes!


Over de BvdGF
Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. Dat weet de Bas van de Goor Foundation als geen ander. Deze stichting zet zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door jaarlijks verschillende activiteiten voor jong en oud te organiseren. Deze activiteiten verschillen van clinics, informatieavonden over diabetes maar ook internationale challenges voor mensen zonder diabetes. Wil je meer weten over wat de Bas van de Goor Foundation doet? Neem dan eens een kijkje op hun website: www.bvdgf.org.

 

Deel dit nieuwsbericht
Logo partner achterhoek food
Logo partner 8rhkgezond
Logo partner Zozijn
Logo partner Elver
Logo partner Estina
Logo partner Sius
Logo partner Gemeente Aalten
Logo partner Gemeente Berkelland
Logo partner Gemeente Bronckhorst
Logo partner Gemeente Doetinchem
Logo partner Gemeente Montferland
Logo Topsport Gelderland
Logo partner Gemeente Oostgelre
Logo partner Gemeente Oudeijsselstreek
Logo partner Gemeente Winterswijk
Logo Graafschap College
Logo De Graafschap
Logo Humankind
Logo KNVB
Logo Menzis
Logo Pak An
Logo Provincie Gelderland
Logo Rabobank
Logo Sociaal Domein
Logo Sport Id
Logo Stolwijk & Kelderman